Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sdílení tiskárny na PC v doméně s nedoménovým PC

Dobrý den,

měl bych 2 dotazy týkající se sdílení tiskárny:

1) V síti je klasický PC (XP) s nasdílenou tiskárnou, který je přihlášen do domény. Sdílení funguje bez problému mezi přihlášenými do domény. Pokud však chci přidat tuto tiskárnu do počítače bez doménového přihlášení, nastane problém.

Při klasickém vyhledání síťových tiskáren jsou PC (XP) z domény vidět, tiskárny nikoliv. To chápu. Natvrdo tedy zadám při výběru síťových tiskáren cestu (např. \\PCtisk1\Tiskarna), poté se to zeptá na uživatelské jméno a heslo. Po zadání jména a hesla z domény (zároveň se zatrhlým zapamatováním) se nainstalují ovladače a tisk funguje. Po víkendu to však nahlásilo, že tiskárna není dostupná.

Jak ji "zdostupnit" natrvalo?

2) Opět PC (XP) s tiskárnou v doméně. Opět tisk z nedoménového PC. Tiskárna má v PC nastavený port USB s obousměrnou komunikací. Pokud je zvolena jen jednosměrná, tiskárna při tisku nahlásí chybu a ani papír nevezme. Po restartu tiskárny je tiskárna dle diod připravena k tisku. Cokoliv se pošle k tisku se tváří, že proběhlo úspěšně, pouze z tiskárny nic neleze a neustále svítí ready. Ani příjem dat neblikne.

Pokud se tiskárna nasdílí, nastává problém s tiskem.

Při první metodě výběru z dostupných tiskáren se tiskárna nainstaluje a port je opět USB001. Při tisku se dokument objeví ve frontě k tisku, je u něj napsáno tiskne se a nic. Tiskárna ani neblikne. Dokument nejde odstranit (pouze ručně smazat ze spoolu). Po restartu se po zadání loginu (ať doménového nebo administrátora) je dokument normálně vytisknut. Ale opět nelze tisknout přímo. Zase se musí restartovat.

Pokud změním komunikaci na jednosměrnou, tisknout z druhého PC lze normálně. Naopak tisky z PC s tiskárnou končí v černé díře (dokument z fronty zmizí, jako když je vytištěn, a nic).

Druhá metoda je opět zadat cestu k tiskárně přímo. Port tentokrát není USB ale \\PCtisk2\tiskarna. Při pokusu o tisk z druhého PC dokument zmizí v černé díře (objeví se ve frontě a klasicky zmizí, jako když je vytištěn) a nic se nevytiskne, ani tiskárna neohlásí příjem dat.

Co s tím?

Díky za každou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny