Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možná chyba grafické karty??!!

Dobrý den, mám docela zajímavý problém. Před časem se mi připojení externího monitoru k mému tablet pc notebooku HP tx1340es http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?cc=us&l c=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&product=3555495 nejevilo normální známky aktivity... resp. celé zobrazení bylo zelené, případně přepálený kontrast nebo podobné věci.
Tak jsem začal jednoduše a pomocí druhého pc otestoval všechny kabely, spojení, monitor i dokovací stanici. NIC! Všechno šlo jak má. Tak jsem to tolik neřešil, až mi příští den nenaběhla obrazovka ani na notebooku. Byla jednoduše černá. V té chvíli jsem si to nespojil a tak jsem resetoval do sleep mode, kde naběhl bez problémů a vrátil bod obnovy o týden. Říkal jsem si, že je to jediné co mi může pomoci. A on JO. Obrazovka na monitoru notebooku naběhla v pořádku. To jsem si pomalu ale spojil ty dvě věci dohromady, a začal přemýšlet, jestli nění chyba u mě. Tak jsem změřil teplotu na grafické kartě a zjistil, že je v klidu okolo 75 (NVIDIA GeForce Go 6150) a v zátěži okolo 85... v té chvíli právě odpadá externí monitor.
Tak jsem udělal snad docela logický závěr: přehřívá se grafika - přeci jen počítač tahám všude možně a nikdo jej nečistil. Dnes (ještě jsem se nepustil do vyčištění) mi monitor notebooku opět vypověděl službu a když jsem to rozchodil (velice zajímavý způsob - k notebooku jsem připojil jen na zkoušku externí monitor a on to opět naběhlo) tak mi nejde otevřít explorer.exe. Aplikace se sice ppustí, je i vidět v procesech po stisknutí ctrl alt del ale na obrazovce nic není - nezapne se! Tak mě napadá, jestli má vůbec cenu to ještě čistit, nebo jestli není grafika už mimo úplně (třeba se nějak poškodila - jde to?), nebo jestli to není vir? Každopádně budu rád za každou radu!!!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny