Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na linuxe si moc nezahras, ale existuje pren niekolko hier, ktore sa daju zahrat a nie je to tetris.…
wam_Spider007 29.03.2011 22:43
wam_Spider007
XMMS uz se nevyviji, cast z nej skoncila v projektu Audacius. nový
JR_Ewing 29.03.2011 23:41
JR_Ewing
Amarok nesplnuje tie 2 podmienky ktore som tam vyssie napisal. A ked som sa do neho sialenym preklik… nový
MM.. 30.03.2011 01:25
MM..
Ja treba tu tvoji "knihovnu" absolutne nepotrebuju a povazuju to za blost a naprostou zbytecnost v p… nový
JR_Ewing 30.03.2011 08:56
JR_Ewing
Osobně používám na netbooku Asus EEE901 Ubuntu (přesněji EasyPeasy) a zdá se mi to o něco rychlejší… nový
shark.jd 29.03.2011 23:58
shark.jd
IMHO jde dneska v KDEčku naklikat většina potřebného nastavení. I když je pravdou, že v terminálu te… nový
Filuta 30.03.2011 00:19
Filuta
terminal ma vsak jednu velku vyhodu. Je jednoduchsie, ked najdes navod, v ktorom ti niekto napise 2… nový
wam_Spider007 30.03.2011 11:30
wam_Spider007
LINUX - na server WINDOWS - na desktop/ pre home usera a bežné použitie Iné rozdelenie nemá význam.… nový
pme 30.03.2011 11:58
pme
No, tak cernobile bych to nevidel. Je spousta softwaru, ktery jinde nez na windows serveru rozebehno… nový
JR_Ewing 30.03.2011 12:00
JR_Ewing
nesmysl, Linux se da i pro home usera, ale je potreba, aby mu to nekdo rozbehal. Windowsy dokaze roz… poslední
Redmarx N 30.03.2011 14:32
Redmarx N
Většina her, které jdou v Linuxu spustit asi běžného hráče neuspokojí. Pokud chceš tedy hrát, nebo d… nový
nononot 30.03.2011 14:20
nononot

na linuxe si moc nezahras, ale existuje pren niekolko hier, ktore sa daju zahrat a nie je to tetris. Zo znamejsich napriklad OpenArena alebo Urban Terror (tusim tak sa to vola).
Niektore hry rozbehas aj pomocou "emulatoru" (aj ked Wine Is Not Emulator) Wine.

inak na linuxe ide samozrejme robit prakticky vsetko. Web, maily, IM, hudba, filmy, dokumenty (Open Office), obmedzene aj grafika (GIMP), programovanie, hry (obmedzene)......whatever.

horsi nie je v nicom, len ma nevyhodu, ze tvorcovia komercnych softverov sa zameriavaju skor na platformy Win, Mac. To ale neznamena, ze neexistuju kvalitne a opensource alternativy.

Ad MM: no neviem, ale Amarok, Rhythmbox, exaile a pod. su urcite prehladnejsie aplikacie ako "vsetkoobsahujuci" winamp. XMMS je sice stylom podobny winampu, ale je strasne zabugovany.

Amarok nesplnuje tie 2 podmienky ktore som tam vyssie napisal. A ked som sa do neho sialenym preklikavanim nepochopitelnych zaznamov library snazil nacpat m3u, tak to uz nervydrzal a padlo to do nejakej chyby apliacie ci co, uz sa nepamatam :-)
Ale verim ze nejaky co splna moje poziadavky existuje, len som ho este nenasiel. Trochu nechapem preco ked uz ti vyvojari nieco robia neurobia jeden orehravac a poriadne, ale robia si kazdy nejaky vlastny programik a potom je 30 prehravacov a ani jeden neni poriadny (a podaktore sa dokonca opicia designom za WMP no fuj :)

Ja treba tu tvoji "knihovnu" absolutne nepotrebuju a povazuju to za blost a naprostou zbytecnost v pripade prehravace.

Osobně používám na netbooku Asus EEE901 Ubuntu (přesněji EasyPeasy) a zdá se mi to o něco rychlejší a přívětivější než původní Windows XP. Nemusím se tam patlat s nějakým antivirem (který je pro Atom dead end), ani s krkolomným omezeným účtem ve Windows XP. Používání Linuxu na brouzdání internetu a obyčejnou práci (psaní, hudba...) je na velmi dobré úrovni. Jak jsem se však začal v něčem vrtat a musel používat Terminál, bylo to pro mě jakožto "Windowsáka" peklo. To, co například ve Windowsu znamená 3 kliky, je zde daleko daleko složitější.

IMHO jde dneska v KDEčku naklikat většina potřebného nastavení. I když je pravdou, že v terminálu textově toho nastavíš nejvíc. Ale to zase ve Widlích nejde nastavit vůbec.

Pokud kolega chce hrát jen hry, ať zůstane u Windows. Jestli chce normálně pracovat, může zkusit Linux. Ostatně u nás v práci máme všude Linux a uděláme všechno, co je třeba. I ty mizerné terminály Sazky (co teď jsou naprd), jsou PC s Linuxem.

No, tak cernobile bych to nevidel. Je spousta softwaru, ktery jinde nez na windows serveru rozebehnout nelze. Taktez je spousta situaci, kdy uzivateli na stanici staci linux.

nesmysl, Linux se da i pro home usera, ale je potreba, aby mu to nekdo rozbehal. Windowsy dokaze rozbehnout i mirne pouceny uzivatel, ale na linux potrebujes aspon nejake znalosti, dobry priklad jsou moji rodice, kteri jedou pod Ubuntu - internet, kancelar, filmy, 2D hry, ale kdybych jim to nerozchodil, tak to sami nemaji sanci dat. Treba naposledy jsem se docela mordoval se zvukem do HDMI (filmy na TV), nebyl jsem schopen to rozchodit, ale nakonec me navedli na linuxovem foru a uz jim to beha. :-)

Většina her, které jdou v Linuxu spustit asi běžného hráče neuspokojí. Pokud chceš tedy hrát, nebo dokonce hrát s kamarády takové hry, jako mají oni, tak na Linux zatím zapomeň.
Vyzkoušet Linux si můžeš bez velkých nákladů, tak proč to nezkusit? Já Windows na PC nemám a taky žiju- na net používám Operu, kterou mám i v práci ( ale tam mám Windows), na kecání Skype ( v práci nemám, protože máme PC nějakej Celeron s 384 MB RAM), rádia a video si pouštím ve VLC (stejně jako na PC v práci).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru