Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s routerema

Zdravím. Kamarád má router http://wifi.aspa.cz/zcomax-wa-2204a-tx-podpora-poe -wireless-802-11g-ap-client-router-bridge-4p-switc h-z76694/ . Místo externí antény je napojená anténa z venku která přijímá internet. Pak jsou zapojené 2 lany na 2 PC. Jenomze ale potřeboval wi-fi, tak jsme koupili router http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6547 0 tak jsme ho připojili k routeru stávajícím. jenže internet šel jenom na jednom zařízení. Pokud jsme odpojili ten nový router šel internet na stolním PC, pokud jsme odpojili kabel od stolního pc a připojili router na wifi, šel internet na notebooku ale zase nešel na stolním PC. \\\skoušel jsem připojit i nový router a do něj zapojit kabel od stolního pc ale to potom internet šel jen na NTB a ukázalo to tabulku s tímhle [http://img856.imageshack.us/img856/7033/adamc.th.p ng]

bohužel se mi nejde dostat do nastavení nového routeru vubec nijak. řekl bych žee by to možná šlo pokud by se nějak pořešily ty IP adresy ale nevím jak. na nastavení routeru nového je adresa 192.168.1.1 ale to mě prostě nikde vůbec nejde ani když to připojím jak chc už sem skoušel milion kombinací. Neíte někdo co s tím?

Shrnutí problému. Mám doma 2 routery a 2 PC. Starý router do kterého jde internet a ten potom rozvádí internet do 1 PC(stolní). Když sem napojil nový router do konektoru LAN tak mě přestal jít internet na stolním pc a na notebooku šel. Když sem vypojil router(ten nový sem uplne vyradil z provozu), tak zase nešel notebook a šel jen stolní pc. no a když zapojím ten nový router do toho starého a pak do nového dám kabel ze stolního pc tak prostě nejde(jde jen notebook) a oběví se mi ta tabulka viz nahoře obrázek. Ale nemám možnost se nějak dostat do nastavení nového routeru a něco tam s tím udělat. Neví teda někdo jak na to nebo co by se s tím dalo dělat? Díky

Předmět Autor Datum
tak jsem zjistil že když je jeden PC vypnutý a jedem zapnutý tak to jde, ale nejdou oba současně, co…
goodfire 01.04.2011 19:52
goodfire
do toho druhého routeru musíš, když je odpojený od toho prvního - kabelem by jsi se tam měl normálně…
maxton 01.04.2011 19:55
maxton
ale jak to mám změnit když se nijak nedostanu do toho nastavení mám ten druhý(nový router napojený v…
goodfire 01.04.2011 20:08
goodfire
zapoj nový router k pc nikam jinam, pak se do něj dostaneš na nastavení, pak ho můžeš připojit do to…
maxton 01.04.2011 21:09
maxton
stříhej jen okno, ne celou plochu. dvou a půl megovej obrázek si načte jen magor a já. :-D [5524-ip…
kmochna 01.04.2011 19:53
kmochna
popis je naprosto strašný. 15 řádků nepřehledných keců o ničem, jediná ip adresa, zato 2mb nesmyslný… poslední
lední brtník 02.04.2011 12:17
lední brtník

ale jak to mám změnit když se nijak nedostanu do toho nastavení mám ten druhý(nový router napojený v tom starém a v tom novém mám potom napojený kabel do PC druhý PC má jet přes wifi s tím novým routerem. Prostě nevím jak to tam mám nastavit ty IP adresy aby prostě fungovali oda dva pc zároveň.

S tím obrázkem sorry :D

popis je naprosto strašný. 15 řádků nepřehledných keců o ničem, jediná ip adresa, zato 2mb nesmyslný printcreen.

tipuju že nový router má lan adresu stejnou jako starý router (někde píšeš žes připojil kabel do lan).
jestli chceš nastavovat nový router (a posunout jeho ip), připoj pc jen k němu, zbytek odpoj. zjisti si kde máš jaké adresy, v jakém režimu vlastně nový router zapojuješ (router, bridge), pak změň jeho adresu ať s ním nejsi v síti v konfliktu.
pokud z něj děláš jen wifi switch bez wan, nezapomeň vypnout jeho dhcp na lan straně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru