Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záplaty pro Windows XP SP2 - rok 2006

Poznámky k pořadí instalce záplat a nutnosti restartu:

Microsoft se k této problematice vyjadřuje například v článcích nazvaných „Instalace více aktualizací nebo oprav hotfix pro systém Windows s pouze jedním restartováním počítače“ (http://support.microsoft.com/kb/29686) nebo „Příručka k instalaci a implementaci aktualizací systému Microsoft Windows XP s aktualizací Service Pack 2“ (http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxpp ro/cs/deploy/hfdeploy.mspx).

Z těchto materiálů vyplývá, že se dá instalovat více záplat najednou a stačí jediný restart na konci celého instalačního procesu. O správné pořadí instalace záplat se stará program qchain.exe, který je integrován do programu update.exe a ten prý bývá součástí většiny aktualizací systému. Microsoft ale výslovně upozorňuje na skutečnost, že aktualizace IE používají místo programu update.exe instalaci založenou na souboru INF, takže k instalaci více aktualizací aplikace IE nelze použít postup s pouze jedním restartováním počítače!

Jak je tedy zřejmé, při instalování více aktualizací naráz stačí jediný restart na konci celého procesu (výjimku tvoří jen aktualizace IE), navíc není podstatné, v jakém pořadí jsou aktualizace v příslušném dávkovém souboru uvedeny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny