Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s RAM

Ahoj,
nedávno jsem cistil pc (cely chladic procesoru, vytahnul ram, ofoukal je, ocistil zakladovku) po vlozeni vseho zpatky se pc jen roztocil a nic se nedelo, poradne jsem vse zkontroloval pritlacil a pote se pc rozjel. Po chvili vyskocil bluescreen s chybou irql_not_less_or_equal jindy zase vyskocil bluescreen s pfm_list_corrupt. Zkusil jsem dat jednu pak i druhou ram postupne do prvniho pc slotu...pc se roztocil ale nepipnul a neblikala ani dioda signalizujici cinnost HDD. Pote jsem kazdou z ram zkusil dat do druheho slotu a pc se sekl pri nacitani windowsu(proste zamrzl) po zapnuti bez RAM pameti se pc roztocil a vydaval pipani(dlouhe pipnuti s prestavkou stale po sobe). Kdyz jsem dal RAM obe dve(zkousel jsem je i prohodit) tak pc nekdy zamrzne hned pri startu jindy pri normalni praci na internetu a nekdy spadne do modre smrti s chybami vyse uvedenymi. Zakladni deska je NVIDIA Ms-7030, procesor - amd sempron 2600+ , RAM jsou kingstonky ddr 256mb kazda, graficka karta - Radeon 9550, zdroj - modecom feel(napis napsany na zdroji) 400w. Myslim si ze problem bude nejspis v tech ramkach, pocital jsem s tim ze aspon jedna pojede ale to co to delalo to jsem opravdu nechapal. Pokud by nekdo vedel co s tim nebo mel podobny problem a vyresil ho, byl bych moc rad kdyby napsal svou zkusenost a jak to pripadne vyresil. Predem moc dekuju za kazdou odpoved ci radu:)

Předmět Autor Datum
krám pozorně poskládej znovu, doufej že nic neodešlo statickou elektřinou. irql_not_less_or_equal zn…
lední brtník 11.04.2011 21:04
lední brtník
No ono to prave nekdy jede i hodinu v kuse nekdy treba jen 20minut....muze to byt tim ze treba, ja n…
palix 11.04.2011 22:00
palix
jestli to nějakou dobu jede, neleň a poštvi na to memtest. ale proč to po tvé údržbě začalo chcípat,…
lední brtník 11.04.2011 23:18
lední brtník
-------irql_not_less_or_equal----- Jádro OS nebo driver přistupuje do paměti v místech kde nemá oprá… poslední
kropf08 12.04.2011 00:05
kropf08

krám pozorně poskládej znovu, doufej že nic neodešlo statickou elektřinou.
irql_not_less_or_equal znamená vadný hw, případně jeho ovladač.
hm, i ms se kloní k tomu že jsou vadné ram. asi na tom krámu nenabootuješ z cd s memtestem.

RAM jsou ... ddr 256mb kazda

půjč si nějaký modul 256-512mb ddr, jestli se to rozběhne.
pak buď v bazaru pořiď..

Desku je možné osadit až 2 GB operační paměti DDR 400 nebo 3 GB s DDR 333 moduly

..nebo to zahoď.

zdroj - modecom feel(napis napsany na zdroji) 400w

uáááááá :(
jestli ho náhodou kostry much a pavouků nezkratovaly.

No ono to prave nekdy jede i hodinu v kuse nekdy treba jen 20minut....muze to byt tim ze treba, ja nevim, delam neco kdy to nevyzaduje moc pameti RAM a kdyz si ji to ukousne vice tak to zjisti chybu a spadne to? Muze byt take chyba v zakladovce na slotu pro RAM? Nejlepsi je asi urcite vsechno vyzkouset ale chtel bych vedet vice aspon teoreticky. Memtest se rozjet podarilo ale protoze nebylo moc casu tak jsem ho hned vypnul.

-------irql_not_less_or_equal----- Jádro OS nebo driver přistupuje do paměti v místech kde nemá oprávnění. Jinak řešeno chybná adresace. Následek? Chybová zpráva BSOD a zastavení systému. Příčina: vadná paměť, nesprávný nebo poškozený driver (někdy řáděním havěti). V tomto případě mohlo dojít i k poškození některého z modulů v důsledku neodborné manipulace. Memtest, popřípadě zkoušení, či prohazovaní RAM ve slotech do nalezení pachatele. Doporučuji prohlédnout šváby všech zúčastněných pod lupou, jestli se někde nevytvořil vodivý můstek. Elektrostatická elektřina prý existuje, ale já jsem ji naposledy viděl ve škole na liščím ohonu. Od té doby ani ťuk. Vezmi vysavač - vyčisti sloty od sýra. Ramky několikrát zasuň a vytáhní, aby se osvěžily spoje - všechno překontroluj a dej si pivo. No, a jestli jsi věřící tak se modli nebo věř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru