Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvuk nejde, ale přehrávač hraje, ovladače o.k.

Zdravím, mám aktualizovaný systém win XP sp3 po reinstalaci na desce (asus) HP P4SD-LA s integ. zvukem na chipech intel 82801eb, ADI AD1981B a ALC650. Utility intel chipset proveden taky.

Instalace různých ovladačů Realtek AC´97 wdm (A404, A406, R258, od HP - SP29586) mi vždy spadla na restart systému těsně před koncem při kopírování alcrmv.exe jak při otevření setup.exe, tak z ruční instalace přes správce zařízení.


Fungující ovladače instalované přes správce zařízení:

- systémový zvukový řadič intel AC´97
- systémový zvukový řadič intel 82801 AA,AB,BA,CA AC´97
- Dell ADI AD1981B Integrated Audio Driver v 5.12.01.4050 (R58182) - SoundMAX Integrated Digital Audio

(instalace SoundMAX přes setup.exe nefungueje)
Systémovou nápovědu a odbornou pomoc jsem prošel (typ mute, kontrola repráků, jack ve správném výstupu, povolení ve vlastnostech ovladače, atd.)

Můj problém: Ať už nainstaluji kterýkoliv výše uvedený fungující ovladač, testy sound/music v DirectX probíhají, v kterémkoli přehrávači hudba hraje, ale z výstupu nezní nic, než HROBOVÉ TICHO... Domnívám se, že problém bude v IRQ, protože systém přiřadil IRQ 17 a v biosu se dá nastavit pouze IRQ 5, 10 a 11. Zajímavé je, že po vložení PCI zvuk. karty a instalaci ovladačů ke kartě se IRQ nezmění a zvuk už funguje. Přesto bych chtěl zprovoznit zvuk z MB.


Vyzkoušel jsem snad vše, uvítal bych nějaký trik nebo radu. Za případný zájem mi pomoct předem děkuji...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny