Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení PC s Wifi

Zdravim,

Potřebuju propojit můj stolní počítač s wifi routerem (Edimax BR-6204Wg - http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id= 11&pl1_id=1&pl2_id=2), aby mi fungoval internet na PC a abych to chytl také na notebooku. Když vedu kabel z routeru na půdě (1. router) a mám ho zapojen jenom k počítači, tak internet funguje normálně, ale když ho zapojim do mého wifi routeru v bytě (2. router) a propojim s nim stolní PC, tak už to nefunguje. Zkoušel jsem nastavování přes výchozí bránu a dostal jsem se až k nastavení samotného routeru, ale tam jsem také skončil. Ještě mě napadlo jestli to ten 1.router co mám na půdě nějakym způsobem neblokuje.

Na netu jsem hledal návod, ale nenašel jsem nic, co by mi pomohlo. Doufám, že zde budě nějakej vztřícnej chalan co mi poradí :)

Předmět Autor Datum
máš dva routery za sebou? jakým hnutím mysli jsi došel k názoru že to je nejlepší možné zapojení? mů…
lední brtník 16.04.2011 18:03
lední brtník
Ahoj moc nevím co si z toho všeho tady vzít nemám dva routery mám vedený do bytu kabel a ten jde rov… poslední
Tomy88 22.04.2011 19:04
Tomy88

máš dva routery za sebou? jakým hnutím mysli jsi došel k názoru že to je nejlepší možné zapojení?
může to fungovat, ale měl bys zajistit nějaké podmínky fungování:
- 2.router bude v režimu bridge (a jeho ip adresa navíc nebude kolidovat s ničím v rozsahu routeru 1) ... jako většina domácích rouiterů, ani tento režim bridge neumí.
- 2. router bude zapojen pouze jako wifi switch (bez wan) ... pak musíš deaktivovat jeho dhcp, opět zajistit že jeho ip adresa nekoliduje s ničím z rozsahu routeru 1.
- jde zachovat (komplikující a nadbytečný) nat režim routeru 2, ale je nutno nastavit jiný rozsah sítě na lan a wan straně ... u default hodnot od výrobce se často stane že jsou stejné, a router pak neroutuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru