Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formuláře v MS Access 2007

Dobrý den,
dělám právě jednoduchou skladovou databázi. Nejlepší aplikace pro ni mi vyšel právě MS Access. Dostal jsem se už dost blízko cíli, ale chybí mi vyřešit dva - poslední (doufám) problémy, na který moje znalosti bohužel nestačí a ani ve fórech nemohu najít odpověď. V projektu existují dvě tabulky - jedna zahrnuje obecnou specifikaci materiálu a druhá pohyby na skladě (tabulky jsou propojené přes "ID_material"). Na těchto dvou tabulkách je postaven formulář (obecná specifikace) s vnořeným podformulářem (pohyby příslušného materiálu).
1) V hlavním formuláři bych měl rád okno, které by zobrazovalo aktuální zůstatek na skladě (pohybů může být hodně, tak aby člověk nemusel stále skrolovat dolů...). Nevím ale, jaký typ pole, popř. jaké další vlastnosti mu nastavit.
2) Při zápisu nového pohybu (v podformuláři), bych rád (pro minimalizaci lidské chyby), aby se automaticky pole "počáteční stav" předvyplnilo posledním známým zůstatkem. Dále by se ručně vyplnil pohyb na skladě a vyhodnotil konečný stav (konečný stav jsem i s mými mizernými znalostmi vypočítat zvládnul:-)

Děkuji za pomoc!

J. Zápotocký

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny