Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem i7 2600k - chladič na zvyšenie frekvencie 4,5 - 5,0Ghz

Nebudu se s tebou hádat, ale nemáš pravdu. Ideální element je vždy jen jeden, a to vždy pro danou hodnocenou třídu/skupinu/vlastnost. Hodnotíš-li vícero vlastností, hodnotíš pak vždy nějakým váženým průměrem, ale vždy opět vychází jeden ideální element, a zbytek je množina neideálních. Jednoduše řečeno, existuje-li element lepší než uvažovaný ideál, pak tato úvaha nemá reálné opodstatnění.

Uvědom si prosím, cos to plácl za blbost.

Příklad:

- ideální nejrychlejší auto je Veyron
- ideální velké auto je autobus
- ideální auto do města je "dvoužidle" Smart

- ideální auto pro mě (jakožto tw), který chce auto rychlé, hlavně ale prostorné, zase ale ne přehnaně veliké, je nějaké MPV (neb Veyron je sice super rychlý, ale svou rodinu do něj prostě nenacpu, není a nemůže tedy být autem ideálním)

Toť prostá logika. Bohužel nevzdělanci przní jazyk nelogismy, protože NETUŠÍ pravý význam daného (cizího) slova. Takže i když se ti nelíbí mé "imho", nemusel bys taky používat cizí slova. :-)

Více k tomu nemám co říci, snad jen: viz pravidla pro stupňování adjektiv. Jen je zajímavé, že např. nejvyšší vrchol v ČR je jen jeden (a nikoli, jak ty tvrdíš, jich je více, jen ten jeden je "nejnejvyšší" :-p)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny