Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, Tak pisi ohledne toho pravnika jak jsem psal ze se ho zeptam. Dnes po telefonicke domluve j…
pospa 27.04.2011 21:44
pospa
hele, a pročpak Tě zastupoval právník, který se věnuje jen trestnímu právu, copak si proved? poslední
Hynek II. 19.05.2011 20:00
Hynek II.
Já osobně jsem každýho obchodníka zprudil jedním mejlem, že nesouhlsasím se stornem a ve většině pří…
Boeing 04.05.2011 04:31
Boeing
Ja napr. ked mi predavacka vyda viac jak ma tak jej to hned vratim. Preco? Lebo viem ze ta chudacka…
MM.. 04.05.2011 10:36
MM..
MM... můžu tě uklidnit, taky si někdy myslím, že nejsi člověk, protože toho víš nějak moc :D Tvé zn… nový
Boeing_vpraci 04.05.2011 13:16
Boeing_vpraci

Zdravim,
Tak pisi ohledne toho pravnika jak jsem psal ze se ho zeptam.
Dnes po telefonicke domluve jsem mu vysvetli strucne o co tak jde, bohuzel pravnik co me kdysi zastupoval dela jen trestne pravo a tohle se pry na to nevstahuje. Ale podle sebe rikal, ze teoreticky tam je nejaka moznost to vysoudit (at se jedna o 1kus ci 100kusu- kdyz jsou prachy tak muzete nakoupit cehokoliv neomezene), obchodni podminky nejsou pry definitivne rozhodujici.. Čim vic poskozenych lidi, tim lepe ..

Tak tohle mi bylo nejak strucne rečeno. Nevim co ted. Osobne jsem napsal na Sdruzeni obrany spotrebitelu, redakci tn.cz, novinky.cz a blesk.
Ani jeden se mi zatim neozval :-D asi to maji u prdele.

Já osobně jsem každýho obchodníka zprudil jedním mejlem, že nesouhlsasím se stornem a ve většině případů se mi už neozvali. Jedinej, kterej komunikoval byl elektrointernet.

Jak jsem řekl výše. Nebylo v plánu to z nich intenzivně či násilně vymáhat a reference o slušnosti a jednání shopů v nestandardní situaci se hodí.

A k pseudomoralistům: kritizovat umí fakt každej, to tady na poradně umí fakt hodně lidí a hodně lidí si nevidí ani na špičku nosu. Někdo zneužil chyby eshopu, jiný zneužil nevědomosti lamy, jiný zneužil jiné. Není to česká povaha - zneužít, nýbrž lidská ..dělají to všichni na celém světě. Svět je mj. o zneužití slabin a chyb ostatních pro vlastní obohacení, ať už materiální či duševní a taky je svět o dalších milionu jiných hnusů. Jestli mi tady někdo chce tvrdit, že má čistej štít, tak by zasloužil zastřelit, stejně jako ten kdo o sobě prohlásí, že je normální :)

Moje chyby vždy taky někdo zneužije (šéf mi strhne prémie, zařve si), právnici taky zneužívají práva (pro záchranu klienta) atd. atd. atd. Netvrdím, že je nutný zneužít vždy, když je možnost, ale rozhodně bych to nepoužíval jako sprcháč pro vlastní štít, pokud to někdo udělá. Lhaní sobě je největší důvod, proč jsou lidi nešťastní.

Od toho máme mj. přátelé, kterým tohle neděláme a pro ně jsme dobří a oni pro nás ze stejného důvodu a netřeba si falešně honit ego na sviních, všichni jsme - bez vyjímky, jen každej k někomu jinýmu.

A co se týče Azora ...moje 15ti letá sestra, se kterou mlátí puberta se umí rozhodovat spolehlivěji a pevněji než on. Jestli je Azor hrdý na to, že neudrží vlastní názor a je jako přeběhlík v politice, tak je mi ho líto.

Ja napr. ked mi predavacka vyda viac jak ma tak jej to hned vratim. Preco? Lebo viem ze ta chudacka predavacka zaraba 5x menej jak ja a rozmysla za ci dnes bude mat vobec na chleba, a tie peniaze by jej v kase chybali. A za druhe preto lebo nechcem aby niekto zneuzival mna, a kazdy musi zacat od seba, len tak sa mi to moze vratit.

Takze z tvojej definicie ("zneuzivat chyby je povaha lidska") teda vyplyva, ze nie som clovek. Ok, tak som mimozemstan, konecne mi je to jasne :-D

P.S. a pristi rok ziadna katastrofa nepride, su to mega zvasty od psychicky nie moc zdravych ludi povazujucich sa za "vedcov" :)

P.S.2. a myslim ze Azorovi neslo o nejake moralizovanie, ale o to ze je zbytocna strata casu to objednavat ked vysledok bol uz dopredu jasny, ze ti nic neposlu. A ze ked chces nahanat lacne veci tak mas ist radsej na burzu tam mozes nahanat lacne veci vkuse 24h denne a ked tam nejaku lacnu vec najdes tak to aj mozes okamzite kupit, na rozdiel od eshopu. :)

MM... můžu tě uklidnit, taky si někdy myslím, že nejsi člověk, protože toho víš nějak moc :D

Tvé zneužití ti připomenu, teď to hledat nebudu ;) Jde vesměs o kravinky, ale to v případě flešek taky :)

Čekni Azorovi příspěvky v tomto vlákně a pochopíš, proč jsem napsal, to co jsem napsal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru