Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Asus M2NSLI DELUXE a 1TB HDD v raid 1

Ti musí být jasný co napíšu :-) Dostat z disků data a koupit pořádnou hw kartu. Počítám že to nemáš doma /protože 5tb disků nepotřebuju ani já, natož v raidu/ ale v nějaké firmě.

A pak je na zvážení jestli na systém dva samostatný disky do raidu 1 - s využitím řadiče na desce - nebo použít tu hw kartu a pět disků co máš.
Ta deska ten raid sice umí ale pochybuju že se nějak moc vážně počítalo s tím že na ní někdo bude dělat raid 5 s pěti disky. Pro tu pětku je to tam spíš jen marketingově.

Já zaznamenal problémy i s obyčejnýma dvouma diskama v raidu 1 - jednou za x měsíců se to rádo rozpadlo na jednotlivé disky na intel diskách i amd.Mě osobně se rozpadl raid 0 na přídavným řadiči za pár šupů:-) Z čehož se data po pár pokusech dostat dají ale jak dostat z pětky na pěti discích nemám tušení.

Hlavně je dobré použít disky určené pro raid - apříklad WD RE -raid edition které jsoui optimalizované na raid a když mají problém něco přečít tak se s tím netrápí x vteřin /což může řadič vyhodnotit jako poruchu disku a vykopne ho/ ale prostě nahlásí chybu a jede se dál z druhého.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny