Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Části sítě funguje internet, části ne

Zdravím,
řeším závažný problém problém. Mám připojení na internet přes ADSL router ASUS WL-600g a mám doma několik počítačů. Několik připojených přes AP (připojeno 15m kabelem do LAN portu) a jeden přímo přes LAN z routeru.
Všechny počítače přes AP (LAN 3) mají bezproblémový internet 24 hodin denně, ale ten jeden přímo v routeru má potíže ať je připojený ve kterémkoli portu, naprosto v náhodných intervalech padá na cca 20-40 minut. Podle všech nastavení, co jem našel má správně nastavené adresy, masky, svítí ikonka, že je připojen, ale nejde ani ping. Stačí počkat několik desítek minut a internet se sám rozjede. Ve chvíli výpadku se dostanu jen na adresu routeru a dočtu se, že je připojen a OK.
IP adresy měním po 24 hodinách, ale už jsem ze zoufalosti zkoušel i pevné a 168 hodin- bez výsledku. Zkoušel jsem přehrát firmware, prohazovat různě porty a nic. V počítači jsou dvě síťové karty- na desce čip Atheros pro internet a v PCI Realtek pro obsluhu lékařského zařízení.
Máte někdo nápad, co můžu ještě udělat mimo zkusit koupit router a síťovku? A proč má problém jeden počítač a všechny ostatní nezávisle na portu problémy nemají?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny