Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zařízení od Comtrend - zkušenosti?

Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat, zdali znáte a ideálně máte nějaké zkušenosti s zařízeními od značky Comtrend, konkrétně ADSL/VDSL modemy? Rád bych znal Vaše případné názory/reference na tuto značku, jestli se jedná o solidního výrobce a kvalitní výrobky nebo je to na úrovni (třeba Huawei - levné, ne příliš kvalitní, problémové).
Jde totiž o to, že máme nově ADSL internet od O2 (8Mbit/s), ale máme starší ADSL2/2+ modem, který sice funguje výtečně, ale nemá ještě WiFi a protože teď máme doma i nějaký ten notebook, rad bych využil možnosti bezdrátového připojení. Přemýšlím tedy (už delší dobu) o koupi nového ADSL modemu (mám už jeden vytipovaný), ale před týdnem mě varoval kamarád před tím, že se O2 chystá přejít na standard VDSL (tam, kde to půjde). Protože ale nevím, zdali jsme nebo nejsme v dosahu VDSL (všechny informace budou dostupné až příští týden), tak jsem si řekl, že s nákupem raději počkám (mnou vytipovaný modem nepodporuje VDSL).
Zajímaly by mne tedy vaše názory, zkušenosti, případné reference o této značce (kvůli případné koupi-kvůli VDSL). V nabídce mají být modemy dva: Comtrend a nějaký Huawei(tomu bych se raději vyhnul).
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, tak modem Comntrend jsem zapojil a zatím jedu na ADSL2+,než mi spustí VDSL.První zkušenos…
Vašek159 18.05.2011 11:23
Vašek159
Zdravím. Mám tentýž modem, již spuštěný na VDSL. Kabelem mi to namísto 16Mbit/s jede jen 12Mbit/s a… poslední
Mirrae 31.05.2011 16:54
Mirrae

Dobrý den,
tak modem Comntrend jsem zapojil a zatím jedu na ADSL2+,než mi spustí VDSL.První zkušenosti mám vcelku dobré.Webové rozhraní je přehledné,nicméně si troufám říct,že konfigurace modemu je pro pokročilejší uživatele.Na druhou stranu nemusíte mít strach,protože modem se připojí a nakonfiguruje do základního nastavení sám.O2 také má bezplatnou tel.linku 800184084,kde Vám poradí.Základní nastavení je automatické,ale další nastavení modemu např.firewall,NAT atd.musíte konfigurovat sám.Na ADSL2+ zatím běží bez problémů a VDSL budu mít do 5dnů.Pak se ozvu,jak jede VDSL.
Zatím jednu velkou vadu modem má.A to,že nemá wifi anténu externí a tím pádem nelze žádnou externí anténu připojit.Citlivost interní antény jsem zatím netestoval.Ale myslím si,že asi problém bude,protože interní anténu nelze ani nasměrovat!Ve Vašem případě nevím,kde bydlíte (panel,zdivo)a kde až chcete mít signál WIFI.Máte-li možnost,tak si modem nejdřív vyzkoušejte od nějakého kamaráda.Wifi chcete využívat,tak budete muset testovat.Jinak konfigurace WIFI mne překvapila a je velice široká v četně všech možných zabezpečení.
Určitě Vám nedoporučuji modem zn.:Huhawei!:))

Zdravím.

Mám tentýž modem, již spuštěný na VDSL. Kabelem mi to namísto 16Mbit/s jede jen 12Mbit/s a přes Wi-Fi (1 metr od modemu bez nějaké překážky) mi to ovšem jede jen 8,3Mbit/s.

Zdá se, že ta jejich zabudovaná anténa je pěkně na h***o!

Pokud budete mít někdo podobnou zkušenost, napište na mail.
mirrae24@gmail.com

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru