Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Disk Password Protection

Rozobranie disku ti nepomoze nikdy, na to rozoberanie si dosiel ako? ::)

To "low level protection" je zrejme nastavenie hesla vo firmware disku, je to bezna vec napr. na slusnych notebookoch je to v BIOSe netreba na to aplikaciu, ked ti niekto ukradne NB a mas to v BIOSe nastavene tak ten disk moze zlodej vyhodit k ziadnym tvojim datam sa velmi pravdepodobne nikdy nedostane (a ani ty ked zabudnes heslo :-)).

Tie dalsie veci co tam su (skryvanie particii apod.) neviem ci nieco kryptuju alebo pouzivaju specialnu fciu dnesnych diskov, a to obmedzit kapacitu s heslovanim na urovni firmware disku, a tym "skryt" kus disku, ak je to dobre spravene tak sa na tie data bez hesla nedostanes, a ci je to dobre spravene ti nepoviem ani ja ani vyrobca (ale k tomu ti viac povedia asi len hackeri ktori to maju doma a snazili sa to uz prelomit :-)).

Bezne programy typu "partition magic" apod. ak tam das "skryt particiu" tak len zmenia typove cislo particie v MBR, t.j. nie je to ziadna ochrana (staci 10sekund a diskeditor). Pevne dufam ze tento program ked pisu ze je tak bezpecny to takto nerobi :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny