Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kubuntu a slovenčina

Prešiel som na Kubuntu z Ubuntu 10.10. Potom som aktualizoval na 11.04. Neviem či už na začiatku alebo po aktualizácii, ale celé KDE sa so mnou rozpráva anglicky. V nastaveniach mám krajinu Slovensko, ale jazyk Angličtinu. Slovenčinu tam neviem pridať ani angličtinu zmeniť na slovenčinu. Niektoré aplikácie sú v slovenčine, ale KDE je v angličtine. Je nejaká možnosť ako mu prikázať používať slovenčinu?

Předmět Autor Datum
nenastavuje sa jazyk v prihlasovacej obrazovke? nemam teraz po ruke kubuntu, ale staci si precitat p…
wam_Spider007 10.05.2011 23:25
wam_Spider007
Tento postup sa píše vo wiki pre Ubuntu. Ale problém je ten, že v kdm (prihlasovacia obrazovka pre K…
msx. 10.05.2011 23:37
msx.
Na mě také Kubuntu mluvilo anglicky až jsem zjistil, že je nutné přidat češtinu (pro tebe slovenčinu… poslední
JirkaM. 06.06.2011 16:30
JirkaM.

Tento postup sa píše vo wiki pre Ubuntu. Ale problém je ten, že v kdm (prihlasovacia obrazovka pre KDE) jazyk nie je. Okrem toho jazyk v Ubuntu (teda presnejšie v Gnome) je v poriadku. Problém je len v KDE, takže neviem, či by aj nastavenie jazyka v gnm (prihlasovanie pre (Gnome) pomohlo. Ďalší problém je, že neviem kde by som na skúšku mohol gdm zmeniť na gnm, aby som to mohol skúsiť.

Doplnené: Ďalší problém je v tom, že balíky unity a ubuntu-desktop som odinštaloval, systém hlási, že sú odinštalované a do Ubuntu alebo do Unity sa dostať viem, takže neviem čomu mám veriť.

Na mě také Kubuntu mluvilo anglicky až jsem zjistil, že je nutné přidat češtinu (pro tebe slovenčinu) do preferovaných jazyků. Až potom mi Kubuntu napsalo, že se vše změní až po restartu a najednou vše hovoří česky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru