Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Specifické neukládání do Odeslaných u Outlook Expressu

Zdravím, včera mi v práci vyvstal záhadný problém s odeslanou poštou u Outlook Expressu:
pravidelně odesílám každý den dva emaily na jednu konkrétní pracovní adresu, kde v těle mailu je pouze pár řádků tabulky v Excelu (tak je to ode mne vyžadováno). Doposud jsem neměla žádný problém, ale včera se mi zprávy tohoto typu a na tuto konkrétní adresu zničehonic přestaly ukládat do Odeslaných.
Pokud na tutéž adresu odešlu email s přílohou, vše se v pořádku uloží. Pokud mail se stejnou vloženou tabulkou odešlu na jinou adresu, taky se uloží. Já ale nutně potřebuji, aby se emaily s tabulkou v těle odeslané na toho jednoho adresáta zase ukládaly do Odeslaných, protože do nich občas musím nakouknout.
Mám Windows XP professional, SP3.
Nic jsem vědomě neměnila a je mi záhadou, proč se email takto specificky neukládá. Složka na odeslané zprávy zdaleka není zaplněná.
Máte prosím někdo nějaký nápad? Včera bylo pozdě... :.(
Díky moc předem!

Předmět Autor Datum
Jsi si jista, ze tam nemas nejake serazeni zprav, napr. podle velikosti?
Jan Fiala 20.05.2011 10:31
Jan Fiala
Nene! Navíc když dám seřadit zprávy podle data, tak dole (podle směru šipky) se přece musí zobrazit…
Joan 20.05.2011 10:45
Joan
Opravdu to nebude limitem souboru účtu outlook expresu?
FixExa 20.05.2011 11:00
FixExa
Nebude. Včera se na to osobně koukal náš počítačník a do limitu mi zbývá ještě hafo. Vím, že limit j…
Joan 20.05.2011 11:06
Joan
Pokud sis zapla seskupeni zprav, napr. podle prijemce, pak by v tom problem byt mohl - vsechny zprav…
Jan Fiala 20.05.2011 12:23
Jan Fiala
No právě že jsem nenastavovala VŮBEC NIC :-/. Včera ráno jsem zapnula PC, v pořádku odeslala mail s…
Joan 20.05.2011 12:34
Joan
Zkus si v nastaveni najit polozku seskupit zpravy menu Zobrazit / Aktualni zobrazeni zrus zaskrtnu…
Jan Fiala 20.05.2011 12:43
Jan Fiala
Ty jsi GÉNIUS :beer:!! Jak se mně proboha mohlo samovolně zatrhnout "Seskupit zprávy podle konverzac…
Joan 20.05.2011 13:04
Joan
Průser je, že "samovolně" se může v případě Windows zaškrtnout téměř vše. Neboť informace jsou nasta… poslední
FixExa 20.05.2011 15:31
FixExa

Nene! Navíc když dám seřadit zprávy podle data, tak dole (podle směru šipky) se přece musí zobrazit poslední odeslaná zpráva.
P.S.: Před chvílí jsem odesílala jiný důležitý email pouze s textem (část textu byla tučně a barevně) na úplně jinou úřední adresu a bum! Zase se potvora neuložil ]:)

Nebude. Včera se na to osobně koukal náš počítačník a do limitu mi zbývá ještě hafo. Vím, že limit je 2GB.
Mně štve ta nezachytitelná specifičnost - nikdy nevím dopředu, co se uloží a co ne. Přitom emaily jsou datově velmi malé. Počtem kousků (emailů) prý velikost složky omezena není, ale stejně raději ručně probírám poštu a mažu nepotřebné doručené i odeslané zprávy (protože vůbec nevím, čeho se chytit). A pak zvolit komprimaci, že, aby doopravdy zmizely...
Moc díky za snahu!

EDIT: Postřehla jsem, že u doručených zpráv jsou najednou u některých značky plus ve čtverečku a když ho rozkliknu, tak se objeví další zprávy, jenomže třeba s měsíčním a větším časovým rozdílem než zpráva s pluskem a ani odesilatelé se někdy neshodují! Může v tomto být zakopaný pes?

No právě že jsem nenastavovala VŮBEC NIC :-/. Včera ráno jsem zapnula PC, v pořádku odeslala mail s vloženou tabulkou a v Odeslaných BYLA (vždy to okamžitě kontroluji). Vypnula jsem Outlook Express 6, nic jsem nepřenastavovala, nikdo jiný u PC neseděl, odpoledne jsem chtěla poslat další podobný mail s vloženou tabulkou a nejenže se mi tentokrát neuložil, dokonce zmizel ten ranní uložený a poslední korektně uložený email tohoto typu jsem našla uložený v Odeslaných až 26.dubna 2011! Přitom je posílám 2x denně každý pracovní den a do včerejška problém nebyl.
Email adresát (zatím) vždy dostal, ale takhle jednak těžko dokážu, že plním své pracovní povinnosti (když důkaz v Odeslaných zmizel) a jednak občas do nich potřebuji zpětně nakouknout.
Žádné seskupování jsem nikdy nepoužívala (doteď jsem nevěděla, že to jde ;-)).
Je to fakt záhada, ani náš počítačník se nechytá...

Ty jsi GÉNIUS :beer:!!
Jak se mně proboha mohlo samovolně zatrhnout "Seskupit zprávy podle konverzace"? To teda nechápu, ale už se všecičko zobrazuje.
Posílám Ti virtuální pusu :-D (správný smajlík tu jaksi chybí), protože jsi mi vytrhl obrovský trn z paty.
Příjemný pátek a vřele děkuji!

Průser je, že "samovolně" se může v případě Windows zaškrtnout téměř vše. Neboť informace jsou nastaveny/uloženy v registru. Stačí když nějaký program někam šáhne, kam nemá nebo aktualizace windows (nejčastější způsob) a problém je na světě. To neovlivníme, bohužel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru