Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyber noveho telefonu

Dobry den, planuju koupit mobil, chtel bych dotykovy, krom zakladnich funkci (sms a volani, fotoaparat a kamera), bych chtel blesk na fotoaparatu, bude hlavne na prehravani hudby, takze solidni prehravac, wi-fi. Bylo by fajn kdyby se pri prichozim volani zobrazila fotka volajiciho.

Co nechci, respektive nepotrebuju, je GPS v mobilu.

Puvodne jsem si chtel koupit iphone 3GS, ale rozhodnul jsem se ze tolik penez do mobilu nevrazim, pujdu tedy radeji do nejake Nokie nebo jine.

Zatim sem mi libi tahle tato Nokia 5800 XpressMusic, akorat jedne technicke informaci nerozumim, a to "vlastni melodie - ne", nemoznost zvolit melodii vyzvaneni? Cenove se pohybuje 3,5 tis. - 7 tis., alespon podle internetu, takze prumer 5 tis. :-) Jen se mi zda trochu "tlusty"

Zajimalo by me jestli mate nejake vytky k tomuto telefonu, nebo na podobne urovni navrhnete lepsi? Diky.

Hlavne se uz zbavit N90 ta mi dela hroznou "bouli" v kalhotach u rifli :D

Předmět Autor Datum
N5800 jsem mel, s odstupem ji hodnotim na svoji dobu jako velmi podareny a bytelny kousek s kvalitni…
borsuk 23.05.2011 10:38
borsuk
V parametrech zabava zde. Tak je mozne ze tam maji chybku. Takze hodnotis ten telefon celkem dobre,…
Dok 23.05.2011 11:14
Dok
Myslím, že vlastní melodie znamená, že si je sám nemůžeš vytvářet v nějakém editoru v telefonu. Já j…
jbo 23.05.2011 12:54
jbo
U 5800 se muze obcas vyskytnout problem s malou RAM, projevuje se to tak ze v multitaskingu telefon…
borsuk 23.05.2011 12:56
borsuk
Diky ti, na 99% si me utvrdil v koupi 5800. Takze ho beru, po vyplate, ach jeste mesic vydrzet s tim…
Dok 23.05.2011 13:42
Dok
1- Ni, pri psani nebude problem, prehravac pojede mimalizovan 2- Co k tomu napsat, mel jsem tez sedi…
borsuk 23.05.2011 17:49
borsuk
http://www.uloz.to/9150525/nokia-5800-xpressmusic- ppsx poslední
Kamikk 28.05.2011 18:04
Kamikk

N5800 jsem mel, s odstupem ji hodnotim na svoji dobu jako velmi podareny a bytelny kousek s kvalitnim zvukem i ve vnejsich stereo repracich, podpora ze strany vyrobce je na velmi dobre urovni, displej sice rezistivni ale rastr jemny(229 DPI) dobre citelny, uhlopricka dostatecna, ovladani stylusem i prstem presne, bohuzel na dnesni dobu jiz zastarala verze symbianu a pomaly procesor, ale jak uz jsem psal jinde, vzhledem k odladenosti symbianu v teto verzi je telefon i tak dostatecne svizny, blesk neni ale xenon, nybrz jen dve LED, na prehravani hudby je tato rada predurcena. Recenzi a uzivatelskych zkusenosti je na netu habadej, staci jen vyhledat. volba vlastniho vyzvaneni, prirazeni vyzvaneni k jednotlivym kontaktum pochopitelne lze, taktez foto volajiciho, kde bylo uvedeno ze to nejde?

V parametrech zabava zde. Tak je mozne ze tam maji chybku.

Takze hodnotis ten telefon celkem dobre, rezistivni display neberu jako nevyhodu, aspon nebudu delat preklepy :)

Akorat pises starsi verze symbianu, pomalejsi procesor. No ale zas novejsi verze nebo rychlejsi procesor by zvedl cenu telefonu o par tisic ze? Navic pomaly procesor - nevim co to u telefonu muze znamenat, hry na telefonu sou pro me tabu a jestli to lehce zpomali web prohlizec - tak to preziuju. Asi do nej pujdu pokud jeste nekdo neco nevytkne :-)

//edit: A co tahle nokia, cena srovnatelna akorat nevidim v nich rozdil.

U 5800 se muze obcas vyskytnout problem s malou RAM, projevuje se to tak ze v multitaskingu telefon hlasi ze je malo pameti a zavira aplikace, ale pokud jich nemas spustenych treba 8, problem by byt nemel, ta C5-03 je z tech rad modernich "papirovych plastaku" ale mel jsem ji jen kratce na omak, zklusenosti nemam, oproti tomu 5800 je sice stara ale bytelna kravka, kvalitne udelana, to co moje prezila, to jiny fon by byl davno po smrti:-D

Diky ti, na 99% si me utvrdil v koupi 5800. Takze ho beru, po vyplate, ach jeste mesic vydrzet s tim mym heblem :-)

Mel bych jen 2 last otazky:

1) Da se pri pustenem hudebnim prehravaci psat SMS? Nehraje to roli jen pro zajimavost.

2) Nasel jsem takovy clanek tzv. Sedy dovoz. Hrozi mi ze me obchodnik "podela" i v kamennem obchode? V nem si preci neprectu jejich obchodni podminky stejne jak na internetu.

1- Ni, pri psani nebude problem, prehravac pojede mimalizovan
2- Co k tomu napsat, mel jsem tez sedivku, usetril jsem cca 2500,- (SE P1i), v zasade je pravda co se pise v tom clanku, ale zase nesouhlasim ze pri reklamaci bude jen problem a potize, nejlepe si overit prodejce jak pristupuje k reklamacim a pripadnemu servisu, naopak problem muze byt i pri reklamaci ofiko cz distribuce, hlavne Nokia dela krky, vim z vlastni zkusenosti.:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru