Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win server - zmena nazvu domeny - nutny reinstall?

Dobrý den,

potřebuji získat přehled o cenách IT práce, přiznám se, že mám poměrně kusé informace, ale můžu na požádání zajistit podklady.
Jde mi o přibližnou kalkulaci, jak se pohybuje cena za tyto úkony.

Popíšu přibližně situaci:
Ve firmě je server (obsluhován Win) plus dalších deset pc kterých se tento úkon týká. Každý pracovník firmy se přihlašuje na své pc pomocí svěřených přihlašovacích údajů. Jako doména se zobrazují staré údaje, je potřeba změnit název této domény. Takže na PC vyskakuje při přihlášení(příklad) "Redsnakova firma" a toto je potřeba změnit na Firma XY.

Údajně je toto záležitost, která se musí řešit reinstalem serveru a následným přenastavením každého jednotlivého pc. Za obě operace je navrhnuta desetitisícová částka, která se mi osobně zdá přestřelená.

Chápu, že to jsou poměrně kusé informace, ale dokáže mi někdo říci, jaká je přibližně adekvátní cena?

Děkuji
Zmena predmetu, pôvodne: IT práce, prosím o přibližné nacenění (MM..)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Celkovo si to chytil za nesprávny koniec. Po tecnickej stránke je to v poriadku, je tu dosť odborník… nový
dano3xxl 30.07.2011 13:33
dano3xxl
Píšem to vo vlaku notebook na kolenách - tak to aj vyzerá. Ospravedlnujem sa za kvalitu. nový
dano3xxl 30.07.2011 13:38
dano3xxl
Pokud mas pochybnosti o cene za sluzby stavajici firmy tak se obrat s poptavkou na jinou. Treba i je… poslední
HonzaK 30.07.2011 16:03
HonzaK

Celkovo si to chytil za nesprávny koniec. Po tecnickej stránke je to v poriadku, je tu dosť odborníkov a nepochybujem že vedia poradiť. Tu je potrebný pohľad obchodníka. Ak nie si Ty sám odborníkom, potom Ti neprináleži posudzovať riešenie navrhnuté servisnou firmou. Mal si osloviť ďalšie firmy v okolí, ktoré by to boli schopné urobiť a podľa toho aké riešenie ponúknu a akú cenu si stanovia by si mal vyberať prípadne argumentovať. Ak takéto firmi vo svojom okolí nemáš, tak sa nemáš o čom baviť.
Argumentácia: na poradni mi povedali že to je jednoduché a dá sa to urobiť za pár stoviek neobstoja. Tak nech vám to urobí ten kto Vám tak poradil a čo potom urobíš - ako budeš vyzerať pred šéfom. Skrátka vychádzaj zo svojich možností.

Obne: Ak by som vedel že nemáš nikoho iného kto by Ti to urobil, postavím cenu možno ešte vyššie a potom dám zľavu podľa situácie.

Pokud mas pochybnosti o cene za sluzby stavajici firmy tak se obrat s poptavkou na jinou. Treba i jen na tento ukon, ale je to nestandardni a koledujes si o maler, ktery, pokud to fakt zadavas, odneses v prvni rade ty.

1. reinstalace serveru neni nutna pri zmene domeny, ale...?! Na cem to bezi, jake sluzby tam jedou? Mas Exchange, mas SBS, vic serveru, pouzivas VPN a certifikaty to vse ovlivnuje cenu a narocnost.
2. reinstalace PC neni nutna, ale zmeni se SID, zmeni se profil uzivatele a pri prenosu profilu a dat pokud to neumi se neprenasi hesla a certifikaty = delsi cas na nastaveni.

Osobne muj odhad je cca. 5hod. priprava serveru, 5hod. samotna cinnost na serveru a otestovani, kazdy PC/NB cca. 1hod. s rezervou 5 hod. na konzultace a reseni nepredpokladanych nakladu, ale muze to byt i vice hodin (viz vyse duvody). Cena 25tis. zhruba odpovida. My bychom to zvladli za cca. 3 dny prace, tj. min. 18tis.

Takze pokud mas nabidku na 23tis. tak ji ber, ale poloz si sam sobe otazku, zda-li jsi clovek na spravnem miste. Bud se nauc porozumnet zakladni problematice a nebo nam musis verit.

V teto zemi je asi 4mil pocitacovych odborniku a vseumelu. Pak to takhle vypada a ceny ktere chceme za praci jsou od vas brany jako neadekvatni, protoze "to preci umi kazdej Lojza".

Uvedom si, ze neplatis za hodinu, ale za to, ze to ten clovek umi a snad to nedela poprve a eventuelne umi resit problemy, ktere pritom vzniknou. A ze problemy vznikaji tak tomu ver, jeste jsem se nesetkal nikde s tim, ze by vse proslo tak jak si to naplanujes (myslim samozrejme jednotlive instalace, ne hromadne, tam by to byl prusvih)

Ahoj

Honza Komrska

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru