Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodny pocitacovy stul

Ahoj, tak mam novy PC, novou mys, prisel na radu PC stolek. Mam PC uprostred steny na rohovem stoliku, takze absolutne zbytecne moc mista zabira. NAvic ma 3 patra (vysouvaci klavesnice, pak deska stolu, a vyvysena deska na monitor), takze pro LCD absolutne nevhodne (tmava obrazovka). Nemam rad stoly kde se myska nevejde vedle klavesnice, chci bud nizsi stul s podstavcem na monitor, nebo vysouvaci klavesnice s dostatkem prostoru pro mys (nejlip s podlozkou).

Zatim se mji libi nejvic TOTO, ma taky misto pro nohy, misto pro ulozeni PC je na spravne strane, takze vetrani nebude omezovano. Jedine co mi trochu vadi je delka stolu, 90cm je celkem malo, mam tu na nej mnohem vice mista. Zato cena vyborna.

Postranni ulozne prostory nejsou treba zadne, leda ze by se prodlouzila pracovni deska stolu.

Cena stolu do +- 2000,- korun ceskych.

Diky za tip.

Dok.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
I když je tohle vlákno "staré", přijde mi stále aktuální. Stoly se nijak převratně nemění a je lepší…
Kráťa 02.02.2012 09:34
Kráťa
Tohle jsem si vyrobil taky (r.2005) - kousek lamina a čtyři nábytková kolečka. [http://pc.poradna.ne…
host 02.02.2012 09:45
host
Tak zrovna k chieftecum se dali kolečka v pohodě dokoupit a sám je mám dokupený :-) sou aj s brzdama… nový
MM_tank 02.02.2012 16:32
MM_tank
Já souhlasím, že monitor má být na stole, aby nebolelo za krkem, že jsou na nic různé police. Počíta…
ladaadal 02.02.2012 14:03
ladaadal
Ja jsem si poridil provizorne takovy koutek a musim uznat, ze si nemuzu stezovat. Monitory jsem posu…
JR_Ewing 02.02.2012 14:45
JR_Ewing
To bych musel mít ještě dalekohled :-)
Kráťa 02.02.2012 16:17
Kráťa
Asi tak :D nový
Boeing 02.02.2012 16:31
Boeing
Vsak jsem psal, ze jsem si to priblizil :-) Tohle bylo i na moje oci dost :-) Na hrani docela dobry,… poslední
JR_Ewing 02.02.2012 16:34
JR_Ewing
Já jsem hlavně vždy "hotovej", když má někdo "obrácený sklon monitoru", tj. když há hořejšek blíž, n… nový
Kráťa 02.02.2012 16:31
Kráťa
přídávám se k většině. Jeden čas jsem měl typickej pc stůl - zásadní problém je samozřejmě málo míst…
Boeing 02.02.2012 14:45
Boeing
Jí u počítače a pak má zakydanou klávesnici. :-) Kdysi jsem to kvůli dětem, co sahaly na čokoládu a…
Kráťa 02.02.2012 16:24
Kráťa
je to neřest, ale přiznám se dobrovolně- žeru a piju u klávky. nový
kmochna 02.02.2012 16:32
kmochna

I když je tohle vlákno "staré", přijde mi stále aktuální. Stoly se nijak převratně nemění a je lepší o nich diskutovat ve vlákně o stolech, než ve vlákně o velikosti monitoru. Křísím jej tedy a nepřidávám stůl (ten už tu je), ale jednu mou bezva vychytávku.
Děsně mě štvalo, vytahovat počítač, co ho mám vedle stolu, když jsem potřeboval dozadu na kabely, nebo jej otevřít a uvnitř něco dělat.
Udělal jsem si takový "skateboard", prkno, dva špalíky, kolečka z ložisek, s počítačem jen vyjedu a můžu na něj. Ještě jsem to nikde neviděl, třeba jsem vynálezce. :-)

[42skateboard_lk_tn.jpg]

Já souhlasím, že monitor má být na stole, aby nebolelo za krkem, že jsou na nic různé police. Počítač mám na radu odborníka na stole z důvodu---čím je výš, tím míň se do něj práší. Míval jsem ho v držáku u země a bylo to znát, bere prach z koberce.
Ale promiňte, absolutně nesouhlasím s umístěním klávesnice. Musel jsem si šuple dodělat k obyč. stolu. Jde o ergonomii. Nebude to znát, když napíšu pár písmenek týdně, ale když někdo píše všema deseti několik stran denně, ví, že při psaní se musí opírat pouze plosky dlaní, tudíž musí být klávesnice níž. Taky tolik nebolej záda a krk. Mám to šuple dost velké a bytelné, takže se nekyklá a vejde se tam i myš, ale při hraní her je myš lepší na stole. Ale klávesnici nechávám pořád v tom šupleti.

Ja jsem si poridil provizorne takovy koutek a musim uznat, ze si nemuzu stezovat. Monitory jsem posunul ponekud bliz (takhle vysoko jsou proto, ze v kresle polo-lezim, tak abych nemel ohnuty krk ). Urcite neco podobneho zaridim do definitivniho bydleni.

[http://pc.poradna.net/file/view/8305-koutek-jpg]

Vsak jsem psal, ze jsem si to priblizil :-) Tohle bylo i na moje oci dost :-) Na hrani docela dobry, na jakoukoli praci je to daleko

Já jsem hlavně vždy "hotovej", když má někdo "obrácený sklon monitoru", tj. když há hořejšek blíž, než spodek. U toho se podvědomě krčím, abych koukal zespodu a za deset minut mě bolí celý krk. Je to jako kdyby si četli knihu s obráceným sklonem (to nikoho nenapadne).
Takže monitor žádné podložky a koukání "ve výšce očí".

[http://pc.poradna.net/file/view/8309-ve-vysce-oci-  gif]

přídávám se k většině.
Jeden čas jsem měl typickej pc stůl - zásadní problém je samozřejmě málo místa (někdy obsluhuju aj tři pc), a je potřeba někde psát, žrát, odkládat flašky, founy, hrničky a další bordel.
Pak jsem měl rohovej z hypernovy - typická skládačka, velkej byl dost, jenže zase vratkej (časem se rozlámal na sračku). Dal jsem ho mámě, provizorně stkloukl nohy a vrchní desku a ostatní polofunkční zbytečnosti vyházel (šufl na klávesku, minišufl na drobnosti apod.)
Teď mám cca tak 40ti letej bytelnej stůl velkej jako kráva, těžkej jako kráva, na jedný straně šuplíky hluboký, že bych do nich schoval školku na druhý straně police a pod nohama samozřejmě místo! (tiskárnu bych vykopal do minuty). Ale hlavně je to pověstná dřívější kvalita, stůl se ani nehne! ikdybych na něm bušil do angeliny jolie, dokonce je na něm sklo, takže mám pod nim mapu, kalendář a další kraviny, který nestraší na stole a nepadaj ze stolu a v pohodě na něj vyskláddám dva booky, lcd (bedna jde krásně bokem) a ještě se v pohodě nažeru - maximální spokojenost. Ty zkryplený patvary, jak tu někdo uvádí jsou možná vhodný pro lidi, co u stolu trávi 5 minut denně, jinak je to k ničemu, ale proti gustu..

Jí u počítače a pak má zakydanou klávesnici. :-) Kdysi jsem to kvůli dětem, co sahaly na čokoládu a na klávesnici/myš doma zakázal a sám šel příkladem (na těch pár minut si sednu vedle ke stolu) a tak se to u nás zavedlo, že by nikoho ani nenapadlo u počítače jíst. A pití je tam také zakázáno položit, položí se to vedle na skříň a když se to zvrhne, není to v klávesnici etc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru