Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém se spouštěním PC

Ahoj, mám takový divný problém. Začalo to dnes ráno. Když jsem si pustil PC, tak začal normálně nabíhat, ale po chvilce mi tam naskočila černá obrazovka s blikajícím podlomítkem v levém horním rohu (to dělá vždy), ale teď tam byla furt. Čekal jsem asi 15 min. a pak jsem ho vypnul a odešel. Když jsem přišel, zkusil jsem ho vypojit a všechny komponenty zkontrolovat, zda je vše v pořádku. Zapnul a podlomítko zmizelo během mžiku. Poté se mě to zeptalo jestli chci spustit opravy spuštění PC, tak jsem dal ano (ptá se mě to celkem často, ale vždy se to opraví a jde to zase OK), ale zčernala mi obrazovka a nic se nedělo (dlouho se nic nedělo), tak jsem ho restartoval a dal to znovu, operace se už spustila, ale seklo se to. Poté jsem zkusil spustit běžným způsobem. To mně však zase strašně dlouho nabíhalo celé spuštění). Tak teď už opravdu nevím co. Díky za radu. :)

Předmět Autor Datum
1. zachránit data z disku (v jiném pc). nebo se na to vykašlat, viz 3. 2. prozkoumat shitovost kompo…
lední brtník 06.06.2011 20:58
lední brtník
Tipnul bych to na špatný HDD, protože když jsem chtěl přeinstalovat PC, tak při vybírání disku na kt… poslední
Lampa 07.06.2011 21:34
Lampa

1. zachránit data z disku (v jiném pc). nebo se na to vykašlat, viz 3.
2. prozkoumat shitovost komponent (základní deska, paměti, zdroj) jestli je potřeba něco vyměnit.
3. půjčit si / vysomrovat zbytečný disk 80-160gb, na něj nainstalovat systém znovu a dobře. nakonec připojit druhý starý disk s daty (a mrtvým systémem).

Tipnul bych to na špatný HDD, protože když jsem chtěl přeinstalovat PC, tak při vybírání disku na který systém půjde tam žádný disk nebyl a to ani po aktualizaci. Někdy se mi podaří se dostat na plochu, ale asi po dvou minutách se vše sekne a nedá se nic dělat. HDD jsem zkoušel několikrát vypojit a zapojit, stejně jako několik dalších komponentů

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru