Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka karet nefunkční pod OS Windows

Dobrý den,
koupil jsem si interní čtečku karet značky Apacer, model AE700. Připojil jsem k poslednímu volnému USB na desce a zapnul počítač. Čtečka má dvě kontrolky- červenou pro běh a zelenou pro připojení karty. Výrobce uvádí kompatibilitu Windows 98+ (včetně 7- bez ovladačů). Pokud do čtečky připojím kartu ve Windows, zelená se nerozsvítí a nic se nestane, ve správci zařízení svítí výkřičník (po rebootu již nesvítí, ale chování stejné). Pod live linuxem ale čtečka bezchybně funguje, čte karty, zapisuje. Ovladače mám nainstalované z webů výrobců.
Pokud připojím do čtečky kartu v průběhu zapínájní počítače, tak svítí zelená a v průběhu načítání Windows zhasne.

(Vložil jsem do hardware, přestože je jedná evidentně o SW.)

Co mám zkusit? Zatím jdu přeinstalovat ovladače.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
výrobca udáva kompatibilitu výlučne maximálne pre win vista,táto čítačka obsahuje zastaralý mikrokon…
audax 14.06.2011 09:10
audax
Jinak řečeno pod Windows 7 fungovat nebude? Potom nechápu nápis a logo na krabici informující o komp… poslední
Potkan007 14.06.2011 15:02
Potkan007

výrobca udáva kompatibilitu výlučne maximálne pre win vista,táto čítačka obsahuje zastaralý mikrokontrolér Alcor AU6375 alebo staršiu revíziu AU6370,ktorý má známe problémy pod vista sp1 a vyššie,výrobca tohto kontroléra poskytuje firmware,ktorý je kompatibilný len s win9x a winME/2000 a podpora tohto kontroléra pre nové systémy či už v podobe upgrade firmwaru alebo dodatkových ovládačov pre nové OS nieje zatial výrobcom plánovaná-ovládače sú len pre win98SE/ME/WXP/vista bez SP,na vista SP1 a vyššie nefungujú,pokial Apacer nemá pre túto čítačku vlastnú podporu,z osobnej skúsenosti doporučujem jej výmenu za niečo iné,čítačka s týmto zastaralým kontrolérom pod novými windows nefunguje korektne-spôsobuje stratu dát,mrznutie a pády systému,pokial je v čítačke karta alebo nefunguje vôbec,t.j.systém ju nedeteguje alebo je detegovaná ako unknown usb device a kvôli absencii driverov zostáva nepoužitelná a po novom štarte pc je obvykle systémom úplne ignorovaná jej prítomnosť.....doporučuje kúpiť nejakú s kontrolérom Mysom Century,Oxford,LSI,Ricoh,Genesys Logic,ENE,Texas Instruments a podobné

Jinak řečeno pod Windows 7 fungovat nebude? Potom nechápu nápis a logo na krabici informující o kompatibilitě s Windows 7. Tak to mě výrobce solidně vytočil, budu muset zase rozdělat půl počítače (jinak tam narvat nejde, mám plno), odnesu ji zpátky do CZC a objednám jinou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru