Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skládání PC z alfacomp.cz, doporučení, zkušenosti, rady

Zdravím...vzhledem k tomu, že už jsem si našetřil, tak se pouštím do finálního díla a to skládání kompletního nového PC.
Poté, co jste mi zde perfektně pomohli s výběrem monitoru ( http://www.atcomp.cz/zbozi/22-lcd-samsung-b2240w-5 ms-70-000-1-dvi-pivot/detail.aspx?p=z:175734 )
a reproduktorů ( http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/modec om-mc-hf60/recenze/ )
Moje požadavky jsou následující. Pc bych rád postavil na Intelu
CPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 04000000ZHQ
Není to vyloženě herní stroj. Času už nemám tolik a proto není třeba cpát do mašiny high end grafiku. Nechci taktovat a nemám zapotřebí, aby mi počítač svítil všma barvama. DVD mechaniku mám, repro mám, monitor mám, myš mám a klávesnici si vyberu na místě. Chtěl bych pravděpodobně externí zvukovou kartu(vyplatí se to dneska vůbec? Nejsou náhodou ty integrované už samy o sobě plně dostačující? )
Bez SSD disku se hravě obejdu a RAM mi nejspíše bude stačit 4 Gb...nebo myslíte, že 8 už je dneska "nutnost" ?
Moje představa na finální částku je zhruba 15 000. Pokud to bude 16 ... nic se neděje. Ale stroj za 25 tisíc nepotřebuju ani nevyužiju. Komponenty budu nakupovat výhradně v Alfacomp.cz
Spoléhám na to, že mi bude opět výborně doporučeno ;)
Bartex

EDIT: HDD by mi měl stačit 1 tera... předpokládám, že budou dva..jeden na systém další na data. takže na systém nějakých 320 ? a pak už cokoli. Doteď žiju s diskem 40 Gb ... rozděleným na 2 oddíly, takže opravdu na místo náročný nejsem :D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
...externí zvukovou kartu(vyplatí se to dneska vůbec? Nejsou náhodou ty integrované už samy o sobě p… poslední
L-Core 15.06.2011 06:02
L-Core

...externí zvukovou kartu(vyplatí se to dneska vůbec? Nejsou náhodou ty integrované už samy o sobě plně dostačující? )

Když mi odešla Audigy zvukovka a byl jsem nucen zapnout integrovanou, byl to pro mě docela kvalitativní šok - kvalita šla znatelně dolů. Nemám u PC plastové dreky za čistapadepane odněkud z tržnice, ale připojenou hifi věž. Já bych každopádně do (PCI) zvukovky šel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru