Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přejmenování flashky

Dobrý den,
mám trošičku malicherný problém: nejde mi přejmenovat moje flashka ( jmenuje se jen "výměnný disk"). Když se pokusím ji nějak pojmenovat (pravým tlačítkem - vlastnosti - napíšu to do toho okénka - dám použít a - ok/pravám tlačítkem - přejmenovat), tak se nic nestane... když to zkusím znovu je tam jen prázdné okénko a jméno zůstává stejné? Co s tím? Je formátována na NTFS a je to 16GB Kingoston. Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokud otevřu okno tentopočítače, název přejmenované flashky tam normálně vidím. zatímco ve správci s…
lední brtník 16.06.2011 17:57
lední brtník
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu, jak přejmenovat tovární název USB flash disku. Nejedná se mi p… nový
Canvas 17.04.2017 13:52
Canvas
Názov zariadenia je často zapísaný v ROM pamäti flash, priamo v čipe...Niekde to zmeniť ide, niekde… nový
pme 17.04.2017 14:29
pme
Díky za radu. Vzhledem k tomu, že s tím skutečně nemám žádné zkušenosti a nechci riskovat likvidaci… poslední
Canvas 17.04.2017 14:51
Canvas

pokud otevřu okno tentopočítače, název přejmenované flashky tam normálně vidím.
zatímco ve správci souborů - altap salamander ne :(

všechny moje flashky a sd karty mám doplněné o antivirovou ochranu, která funguje i jako poznávadlo flashky. tedy kromě toho že je na všech pc doma i v práci nastaven nodrivetypeautorun (0xff), každá flashka obsahuje vlastní autorun.inf -> ten jí přiřadí originální ikonu, případně ji může pojmenovat:

[autorun]
icon=\run\xporter.ico
label=moje flashka 16GB

icon ... windows mi u flashky ukáže její ikonu, takže ji mezi disky okamžitě vidím.
label ... pokud vyplním název jednotky v souboru autorun.inf, windows mu dají přednost před pojmenováním volume disku, a zobrazují ho.

adresář run se zásobou flashkových ikon i soubor autorun.inf mívám obyčejně skryté (ve správci souborů je stejně vidím).
pokud se ikona a název zobrazují, není flashka zavirovaná. jakmile je ale neuvidím, je na čase zkontrolovat velikost a obsah autorun.inf, a příbuzného upozornit, že má v pc třeba conficker :o)

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu, jak přejmenovat tovární název USB flash disku. Nejedná se mi pouze o změnu jména ve Windows (kde se změna docílí přejmenováním), ale aby se změnilo "tovární" jméno disku. Cílem je, aby se daný flash disk pod mnou zvoleným jménem zobrazoval i na jiných zařízeních, typicky Smart TV. Příklad: USB flash disk Kingston se ve Smart TV zobrazuje jako Data Traveller. Používám více flash disků různých značek a chtěl bych je od sebe jednodušeji rozeznat, než si u každého pamatovat i přesný tovární název. Předem děkuji za radu.

Názov zariadenia je často zapísaný v ROM pamäti flash, priamo v čipe...Niekde to zmeniť ide, niekde nie. Treba preflashovať firmware atď...
Ak s tým nemáš žiadne skúsenosti, nerob to - odrovnáš každú flashku na ktorú siahneš...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru