Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se spuštěním Windows 7

Dobrý den,
mám problém s notebookem a rád bych požádal o radu. Dělal jsem běžnou práci - přesouval jsem složku s hudbou z dokumentů na plochu. Po chvíli jsem přesouvání zrušil, protože to trvalo dlouho a potřeboval jsem vypnout počítač. Jenže notebook se sám po zrušení přesouvání restartoval a při zapnutí mi naběhla přihlašovací obrazovka. Než jsem stačil zadat uživ. jméno a heslo, tak naskočila černá obrazovka a na ní modrá "tabulka" a hlásilo to error, nějaký "Crash dump memory". Tato tabulka vždy zmizí asi po 4 sekundách. A jediné, co mi jde zapnout, je "nouzový režim" (anglicky Safe mode), ale v něm se nepřipojím na internet a práce je tak značně omezená. Nevím, čím to je, jestli je to na reklamaci anebo bych si to mohl vyřešit sám. Restartovat a potom zapnout jsem zkoušel už několikrát a pokaždé se opakuje ta stejná chyba. Děkuji vám za radu, nashledanou.

Předmět Autor Datum
a zkousel jste to vypnout a treba po minute sz zmizi vsechno z RAM, to spustit znovu ? :)
primar_blazej 17.06.2011 14:29
primar_blazej
z RAM zmizi vsetko uz pri restarte.
MM.. 17.06.2011 14:46
MM..
no kdyz ses si tim jistej,jen jak by to mohlo zmizet, kdyz maj furt napajeni ?
primar_blazej 17.06.2011 14:50
primar_blazej
DRAM nestaci napajanie musi robit aj refresh. A ten nerobi ked ju BIOS konfiguruje. A za dalsie BIOS… poslední
MM.. 17.06.2011 14:52
MM..
No mas tie Windows rozdrbane (bud si presunul nielen hudbu ale aj subory potrebne pre system, alebo…
MM.. 17.06.2011 14:47
MM..
A na tej modrej obrazovke mas citat ze co to pise navrchu (ciselny kod chyby) a pripadne naspodku ze…
MM.. 17.06.2011 14:50
MM..

DRAM nestaci napajanie musi robit aj refresh. A ten nerobi ked ju BIOS konfiguruje. A za dalsie BIOS pocas POSTu RAM spravidla zmaze.
P.S. a samozrejme ze na kazdom bluescreene je dole napisane ze "dump memory" ale to neni chyba to je len oznam ze windows uklada obsah pamate kvoli pripadnej analyze. Keby nebolli v microsofte sami debili tak by tu BSOD urobili tak aby to pochopil aj normalny clovek.

No mas tie Windows rozdrbane (bud si presunul nielen hudbu ale aj subory potrebne pre system, alebo mas nejake hardwarove problemy s HDD), skus nudzovy rezim a v nom za prve skontroluj ze ci si na tu plochu nepresunul cely profil (ak ano tak ho presun nazad) a za druhe skus v tom nudzaku pozret ci nemas bod obnovenia z datumu spred tych machinacii, ak mas tak ho pouzit.

A na tej modrej obrazovke mas citat ze co to pise navrchu (ciselny kod chyby) a pripadne naspodku ze v ktorom module to nastalo (.dll alebo .sys apod), alebo aj pozriet si prehliadac udalosti (event viewer) a tam bude ta chyba podrobnejsie popisana

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru