Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EXIF/METADATA fotografie - co z nich lze vyčíst?

Dobrý večer. Píši jako prostředník, za mého kamaráda. Kamarád je začínající profesionální fotograf a jako grafický editor používá software od Corelu. Někde se doslechl, nebo vyčetl, že z EXIF údajů lze vyčíst sériové číslo onoho programu. Když EXIF údaje smaže, lze z informací o obrázku ještě něco vyčíst? Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
začínající profesionální fotograf? a musí krást levně dostupný psp? řekni mu, ať se nad sebou zamysl…
kmochna 18.06.2011 06:25
kmochna
Chlapy, kdo tu mluvil o tom, že má kamarád program nelegálně? A vůbec Photoshop? Psa, jsem, že má Co…
halfbrain 18.06.2011 09:43
halfbrain
Muzes mne prosim te vysvetlit, jak by se dalo pripadne zneuzit toho cisla legalne zakoupenyho progra… poslední
Radek 19.06.2011 08:13
Radek

začínající profesionální fotograf? a musí krást levně dostupný psp?
řekni mu, ať se nad sebou zamyslí- ten program mu investici vrátí stonásobně. používám, spokojenost.
-----
odstranit metadata (i když ne z tohohle důvodu) je občas nutnost- vzpomeňme na německou redaktorku, která své portrétní foto (od hrudi výš) dávala do všech dotazníků, zapomněla ovšem, že metadata obsahují i náhled obrázků, kde pro ní bohužel bylo zachyceno i to "níž" :-)
-----
"kamarád" ať si nainstaluje XNView. menu úpravy/metadata a tam uvidí. je tam i vyčistít, odstranit obrázek apod. pokud jich je víc použij dávkovou konverzi.
----
[6235-xnview-jpg]

Chlapy, kdo tu mluvil o tom, že má kamarád program nelegálně? A vůbec Photoshop? Psa, jsem, že má Corel a když si může dovolit foťák za několik desítek tisíc, nebude mu dělat problém koupit si Corel za nějakých 5t. Tady šlo vyloženě o to, co se dá těch METADAT dá vyčíst a jestli se to dá nějak použít v neprospěch vůči němu. Takže nelegální software tu není vůbec potřeba řešit.
Takže děkuji.

Muzes mne prosim te vysvetlit, jak by se dalo pripadne zneuzit toho cisla legalne zakoupenyho programu, kte kterymu by mel licenci, ucet. atd.? Bud ses tak strasne naivni i s tvym profikamosem nebo lzes. No a jinak ver tomu, ze napriklad photoshop si zapisuje jak veci do exifu, tak ma data i ve fotce, ktery umi zobrazit moc malo lidi a jeste min o tom vi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru