Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Uprednostneni paketu v XP

Ja vim, mel bych si na notebooku pustit ethereal a vsechno to vyzkouset a namerit sam, ale kdyz je tu ta poradna... treba s tim ma nekdo zkusenosti a poradi.
Jde o to skloubit voip s ostatnim sitovym provozem na jednom pc. Nase bezna domaci situace: na obyvakovem pc (XP, net 5Mbps/512kbps) je spusten ftp server, ja jsem odnekud pripojen do sveho sessionu pres vzdalenou plochu a neco googluju, moje milovana stahuje na pozadi torrenty.. A ted na lokalu zazvoni telefon (a nekdo je doma a chce skutecne telefonovat).
Je treba nejak uprednostnit pakety pouzivane pro telefonovani pred zbytkem. Nejdriv jsem zkousel netlimiter, v nem omezil ftp/p2p a vyhradil dostatecne pasmo pro voip. Nepomohlo - propustnost sice ok, ale v odchozim smeru vznikal nepouzitelny jitter (pakety byly ruzne zpozdene - az 400ms).
Zjistil jsem, ze na to zabira nastaveni "priorit" v BandwidthControlleru. Kdyz priradim v odchozim smeru vyssi prioritu telefonii, vyrizuje proste pakety pro telefonovani prednostne - takze telefon funguje vzdycky 100%, dokonce s G.711a.
Takze mam vyzkousene, ze to jde... a ted bych chtel najit obdobne reseni zadarmo. Podle me by takhle nejak mel fungovat QoS ve windows - problem je, ze zadny softphone zatim QoS nepodporuje (jenom Windows Messenger).
Vite nekdo o nejakem free reseni?
touchwood: co treba wipfw? kdyz se vrhnu do tech jeho rules, jde vubec nastavit tak, jak jsem popsal? "vyssi prioritu" z bandwidthcontrolleru dosahnu nizsim rulenumber?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny