Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Udržení výkonu PC..Jak na to?

Ty se toho zpomalení bojíš jak moja manželka myší. Prostě počítač používej, hraj hry jak je libo a až se to prostě zasere, tak to přeinstaluj. Jednodušší je udělat si image disku teď, když je systém čistej a až se ti to zpomalí, tak to z toho image přepíšeš čistým systémem. A zpomalení nemusí nikdy nastat, většinou je to jen subjektivní pocit a ten nastane obvykle při startu počítače, že start tvrá příliš dlouho. Takže většinou se stačí podívat do Msconfigu a vypnout kraviny, co se spouští po startu, většinou jde o nějaký updatery a další zbytečnosti, např. hlídače aktualizací různých softwarů, nebo usnadňovače spouštění (Adobe Acrobat - jak často pracuješ s .pdf soubory, aby musel být program permanentně v paměti?).

Další zdržovače jsou různý "super" toolbary a utility, který se často instalují s něčím jiným, takže až budeš cokoliv instalovat, tak nestačí jen klikat na "Next", ale taky čti, co odklikáváš, protože právě při tomto klikání se ti tam dostanou tyto kraviny - při instalaci je nastaveno, že "ano, chci toolbar" a když klikneš na next, tak ho tam máš. Musíš oddělat tu fajfku, která znamená souhlas s instalací.
Taktéž u her, mnoho her při instalaci nabízí kdejaký herní špiony, který pak běží na pozadí v paměti a zdržují.

Co ti může pomoct proti nechtěnýmu bordelu v PC, je uživatelský účet, tedy že nebudeš pracovat s administrátorskými právy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny