Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vadné médium od výroby?

Už sa vám stalo, že ste vypálili CD/DVD a po vypálení bolo nečitateľné, hoci bolo viditeľne v poriadku a nedávalo dojem poškodenia, čiže vada od výroby? Mne sa to stalo pred mesiacom alebo dvomi prvýkrát s DVD-R Verbatim 8x. Dovtedy som vypálil v pohode asi 200 DVD odkedy mám počítač za 1,5 roka. Vypaloval som ho 8x a nemyslím, že rýchlosť bola na vine. Ale musím uznať, že takéto médium som ešte nemal. Je celé biele a len napravo je napísaná značka, kapacita, rýchlosť. Čo sa týka DVD, tak vždy po zápise kontrolujem obsah pomocou synchronizácie adresárov v Total Commanderi a toto bolo prvýkrát, čo sa mi to nezhodovalo ani raz. Skúšal som to asi 3-4x, dokonca aj na druhý deň, keď bol počítač celú noc vypnutý. Odvtedy tento druh médií radšej pálim 4x, ale ďalší problém už nevznikol. Ešte teraz tomu nerozumiem.::)

A ešte jedna otázka: Spozorovali ste rozdiel v kvalite medzi +/- médiami? Ja som zistil len toľko, že mechanika mi + médiá číta možno o niečo lepšie, ale to je asi len skôr subjektívny dojem.

Předmět Autor Datum
1. Jedna se o potiskovatelne Verbatimy, ktere maji jiny ATIP (sam nevim proc :-/), nez standardni A-…
mif 03.05.2006 18:04
mif
Dávam vyriešené, lebo ten povrch mi bol ozaj nejaký podozrivý, tak tomu už rozumiem, ale vyjadrenia…
msx. 03.05.2006 18:08
msx.
Mám naprosto stejné zkušenosti s DVD verbatim 8x.. Normálně se to vypálilo, ale data nikde! Už jsem…
Mirek 03.05.2006 19:43
Mirek
Mám ju, ale toto bolo prvé a posledné DVD, ktoré tak zblblo. Okrem toho mne to stíha napalovať až 16…
msx. 03.05.2006 19:47
msx.
Já jsem měl média 4 a všechny dopadly stejně. Proto DVD Verbatim už neberu. poslední
Mirek 04.05.2006 11:06
Mirek

1. Jedna se o potiskovatelne Verbatimy, ktere maji jiny ATIP (sam nevim proc :-/), nez standardni A-AZO DLP. U me to resil flash FW palidla (ale to uz je hodne dlouho).

2. Plusy a minusy si zas nejsou tak podobne (dobre, jsou ;-), ale rozdilu je vic, nez se zda), jak se muze jevit pri pohledu na medium. Doporucuju ti zaguglit a neco si o tom najit (je toho plny Net), neb kapacita threadu nedovoluje vypisovat tak obsahle stati...

Mám naprosto stejné zkušenosti s DVD verbatim 8x.. Normálně se to vypálilo, ale data nikde! Už jsem tu i o tom psal. Nemáš náhodou vypalovačku LG 4163B? Mám podezření, že to dělá ona.
Jinak jsem to vypaloval na 4x, 8x už mi nestíhá to číst z HDD.. Ono to někdy nestíhá ani při čtyřrychlostním zápisu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru