Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení ve Windows 7 a oprávnění

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak donutit Windows 7 Professional CZE + SP1 - UAC nastaveno na druhou nejnižší úroveň, počítače připojeny do domény. Problém je, pokud si chce běžný uživatel nastavit sdílení vlastních adresářů. Systém mu to nedovolí, je vyžadován zásah administrátora. Přitom uživatelé jsou v rámci lokálních PC ve skupině PowerUser. Toto v XP normálně fungovalo.
Lze to nějak nastavit i v W7 bez toho, aby bylo nutné vypnout UAC nebo nutit "obíhat" admina jednotlivá PC kdykoliv si uživatel vzpomene sdílet adresář?

Děkuji J.

Předmět Autor Datum
Pokial si nalogovany v domene tak to moze suvisiet s bezpecnostnou politikou v domene a nie s lokaln…
fleg 21.06.2011 08:34
fleg
počítače s XP ve stejné doméně se chovají "normálně". Jedná se o lokální adresáře uživatele. V rozší…
Tonek Trósil 21.06.2011 10:37
Tonek Trósil
Ako som ti uz napisal je to proste standardna vlastnost power user, ktora prisla spolu s Vistami a 7… poslední
fleg 21.06.2011 13:29
fleg

Pokial si nalogovany v domene tak to moze suvisiet s bezpecnostnou politikou v domene a nie s lokalnym UAC.
Inak nepises, ci sa jedna o lokalne adresare alebo serverove (vo vlastnictve usera).
Edit: Ale pokial hovoris, ze v rovnakej domene pri uplatneni rovnakej bezpecnostnej politiky dane zdielanie fungovalo jedna sa o novinku zo stajne MS, zavedenu od prichodu Vist.
Edit2: Podla vsetkeho jedina cesta okrem UAC je vytvorenie vlastnej bezpecnostnej politiky, step by step navod mas napriklad na http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb74251 2.aspx

počítače s XP ve stejné doméně se chovají "normálně".
Jedná se o lokální adresáře uživatele. V rozšířeném nastavení sdílení mám povoleno jak síťové sdílení, tak přepnuté šifrování na nižší úroveň. V rámci politik na serveru jsem nenašel nic, co by řešilo uživatelské sdílení.
Doménové řadiče jsou Windows 2008 R2
J.

Ako som ti uz napisal je to proste standardna vlastnost power user, ktora prisla spolu s Vistami a 7 ju len prebrali. Okrem vypnutia UAC mas moznost sa pohrat s nastavenim Local security policy, kde by malo byt zdielanie spomenute. Druha moznost je riesit to cez AD, ale nechce sa mi to nikde skusat, potrap sa s tym sam;o).
Edit: Tak mi to nedalo a skus toto...gpedit.msc, Local Computer policy, user configuration, Administrative Templates, shared folders, Allow shared folders to be published a malo by to ist.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru