Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Courier Mail system

No asi ti to vysvetlovat musim, ked si napisal co si napisal. :) Mam 80% aplikaci administovanych cez shell, niektore su aj automatizovane pre udrzbu a obnovu, bud cez shell skripty a na niektore som si musel vytvorit vlastne aplikacie, zvysok mam administrovany cez vlastne web rozhrania. Ale ako som pisal, ked to inak najde aj tuto moznost som musel skusit. Urcite take pridavanie dns zaznamu, noveho mailoveho konta, noveho uzivatela, ci uz do samba systemu, svn, alebo len do shelu, nemam v plane pokazde riesit cez shell a uz vobec nie cez nejaky konfigurak, ked to mozem mat ulezene efektivne a pohodlne administrovatelne cez web, alebo nejake gui a ulozene v LDAPe, alebo v inej DB, ktora zaroven riesi aj zalohovanie. Shell je dobry na zakladne nastavenie systemu, ale je pracny.

K tomu debug levelu, myslim, ze ak s tým pracujes, tak cas, ktory s tym stravis ked mi to napises z hlavy a cas, ktory ja budem tomu venovat hladanim je pre teba znacne zanedbatelny. :) Ty poskodeny nebudes a mne ulahcis opatovne hladanie v manualoch, ktore autor asi pisal skor pre seba.

Toho Courier-u sa len, tak lahko nevzdam, ked som uz tomu venoval tolko casu. V zhladom na moznosti, ktore poskytuje si myslim, ze sa mi to aj do buducna zide a nie len teraz.

Ak mas postfix a courier-imap autentifikovany cez ldap, mas vlastne to co potrebujem, s tym rozdielom, ze ja tam postfix miesat nebudem kedze courier ma vlastny smtp, pop, imap atd. a vsetky vyuzivaju zrejme centralnu autentifikciu cez autdaemond. Cize, ked mi pojde imap, pojde vlastne vsetko. Aspon myslim ale to si budem musiet este lepsie nastudovat.

Debul level som nastavil na 2. Vyzera to tak, ze sa mi asi aj prihlasit podarilo aj ked sa mi to az tak moc nezda ale chybu to nevypisalo. Mal som zle nastavenu autorizaciu na strane klienta. Teraz som si skusil poslat mail na nove konto a pise, ze sluzba je nedostupna.


courieresmtpd: error,relay=::ffff:74.125.82.41,from=<example@loca l.loc>,to=<admin@local2.loc>: 400 Service temporarily unavailable.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny