Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prevod souboru *.PRN do *.DOC

Dobry den, podarilo se mi vytisknout desetistrankovy dokument z wordu do souboru s koncovkou PRN a nevim jak obsah ulozit zpet do wordu, puvodni dokument uz nemam. Bohuzel jde o binarni soubor a text z nej vytahnout nejde. Jediny co se mi podarilo je, ze jsem to vytiskl na tiskarne(Canon BJC1000, LPT) pres prikazovy radek ( copy /B dokument.prn LPT1: ), ale ten text bych potreboval zase ve wordu pro editaci.
Jde to nejak preulozit/exportovat nebo otevrit v nejake aplikaci anebo nejak vytisknout do PDF a text zkopirovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli se tím chceš prokousat, počti si. Osobně jsem to nikdy nepotřeboval, ale evidentně to možné j…
mif 23.06.2011 18:06
mif
Převod z PRN souboru (alias tiskového souboru) je "triviálně" možný jen v případě, že tiskárna vládn… poslední
touchwood 23.06.2011 18:52
touchwood

Převod z PRN souboru (alias tiskového souboru) je "triviálně" možný jen v případě, že tiskárna vládne vyšším jazykem (PCL, ideálně pak PostScript) a tohoto jazyka bylo i zároveň při tisku použito (což rozhodně není pravidlem, neboť dnes je rychlejší zpracovat bitmapy na PC a do tiskárny poslat už jen "RAW" obraz bitmapy). Nejjednodušší to bývá právě z PS, který lze jednoduše zapouzdřit do PDF a ten pak zobrazit v Adobe Readeru a kopírovat odtud.

Nicméně: jak jsem už napsal - výše uvedený případ je velmi, velmi nepravděpodobný, obzvláště pokud jej opravdu tiskl na inkoustovce od Canonu (což je "tiksárna stupido". V tomto případě bych postupoval tak, že bych soubor vytiskl a následně naskenoval a nechal prohnat OCRkem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru