Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem platformy.AMD vs Intel

Ohledně grafiky - je tam obrovský cenový rozpětí, tak proto se ptám. Může ti stačit grafika za tisícovku, nebo taky ne, podle použitýho SW. Podle výčtu žádnou extra grafiku nepotřebuješ, na to ti stačí cokoliv, i ty integrovaný.
Jestli AMD, nebo Intel, tak to taky je jedno, z toho, co jsi vyjmenoval, tak jediný trochu náročný na výkon je autocad. Taktování a další blbůstky - to je taky jedno.

Pokud chceš mít rychlej počítač pro práci, tak potřebuješ dvě věci - dostatek RAM (4GB je dnes standard a je to dostatečný množství) a pak SSD disk - ten urychluje start a celkový odezvy systému. Jen to není nejlevnější záležitost.

Pokud chceš hlavně stabilitu, tak dej trochu víc peněz do základní desky, budeš mít trochu lepší pocit, že to může vydržet dýl než levná deska, protože podělat se může cokoliv od jakýhokoliv výrobce. Vybírej chipsety od Intelu pro Intel a od AMD pro AMD. NVidia chipsety a VIA nebrat.
Dále investuj do kvalitního zdroje (Enermax, Corsair, levný a dobrý jsou Seasonic zdroje).
Paměti samozřejmě taky značkový (Corsair, Kinstone).
A nezapomeň na dostatečný chazení, nejen samotnýho procesoru, ale i celé bedny, tj. vybrat dobrou bednu a do ní větráčky (obvykle stačí jen na zadní stěnu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny