Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem platformy.AMD vs Intel

Tvoj problem neni vyber platformy. Tvoj problem je vyber vhodnych kvalitnych komponentov a to je nielen o chipe na nom ale aj o vyrobcovi toho komponentu samotneho. Je totalny rozdiel kupit zdroj znacky nahovno za 1tisic a enermax Pro 87+ za 4tisic. Napriklad. Alebo dosku so srackovymi kondikmi za tisic a full solid capacitor vysoku triedu od gigabyte alebo asus za 4tisic. NEBAVIM SA VOBEC O PLATFORME. Chapes? Vyrobca + presna znacka, to je to co robi najvacsi rozdiel v cene.

Ci AMD alebo intel je plusminus jedno, vykonovo je to podobne. Ak chces silou mocou vyuzit turboboost (ak mas SW ktory vyuziva len jedno jadro) tak i5 alebo i7 (pre tie tvoje programy asi potrebuejs trochu vykonny CPU takze i7) ale slusne a tiche chladenie k tomu. Ale ja osobne si myslim ze tie tvoje aplikacie vedia vyuzit multicore takze turboboost je stejne k hovnu takze mozes zobrat aj slusny vykonny AMD, s AMD chipsetom, tam ti bude stacit aj integrovana grafika mozno. K intelu by som asi kupil nejaku pasivnu PCIe grafiku nech nepouzivas IGD nezmysel.

Lepsie by si mozno urobil keby si kupil komplet od Dell alebo IBM apod, maju slusnejsie riesene chladenie apod. Ale zvycajne su trochu predrazene.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny