Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem platformy.AMD vs Intel

Uz len upresnim, ja zakaznikov ako ty posielam do prdele (neboj slusne poviem, ze sa ozvem a vykaslem sa na nich) nie preto, ze sa v pc nevyznaju. Ved to je 99% zakaznikov (a aj ti co maju pocit, ze sa vyznaju sa nevyznaju), ale preto, ze sa nevyznaju a "mudruju". Ja ked si pojdem dat k tebe spravit robota nebudem rozpravat co som cital na nete a co mi povedal sused, ze je pri robotoch dobre. Co povies to bude pre mna svate, pretoze ja som spotrebitel a ty si profesional. Uz chapes ten rozdiel?
Ak nie tak priklad...nie raz som zazil, ze zakaznik si dal spravit cenovu ponuku. Vypracovanie dobre ponuky trva nejaky cas, chce to komunikaciu so zakaznikom, zistenie naco sa pc bude pouzivat, aby nebolo zbytocne poddimenzovane a predimenzovane. V pripade, ze idem davat nieco nove to obnasa aj zistovanie pripadnych problemov na internete. Suma sumarum to zaberie pekne vela casu. A co spravi zakaznik co vymysla? "Poradi" sa so znamym, s chlapcom od susedov, zajde si do dalsich 5 predajni a pride s vlastnym navrhom, ok ponuka sa preraba lebo zistil, ze chce hrat hry, opat nejaky cas na ponuke a zase sa to cele opakuje. Mam pripady, ze som takto prerabal ponuku 3x, na 4x som poslal zakaznicku uz do prdele (ok ozvem sa vam a potom som dal uz ignore).
Navyse mam dalsie skusenosti s tym, ze ked sa takemuto zakaznikovi aj predaj podaril tak dalej s nim boli uz len a len problemy. Staznosti, jeho nespokojnost a v konecnom dosledku nasraty zakaznik a zla reklama.
Dnes uz takychto ludi odhadnem po par minutach rozhovoru a posielam ich nenapadne ku konkurencii.
Takze sa laskavo neurazaj a pocuvaj co ti hovoria ludia z praxe, ak bude tema o robotoch tiez ta budem zbozne pocuvat a nebudem tu predostierat vlastne teorie.
To, co si popisal nizsie, ze chces s pc robit mam prave na stole a dokoncujem instalaciu. PC urcene do kanclu, strojarska firma, cize Autocad a spol tam budu bezat, okrem toho kopec rozneho softwaru.
Athlon X250, 2GB RAM, 500GB WD blue, 350W zdroj (do kanclov davam zatracovane Eurocase s aktivnym PFC, lebo su tiche a nekazia sa...aspon mne nie), doska Gigabyte GA-880GM-UD2H (pozor na nu hrozna all-in-one instalacia pod XP, radsej robim s Asusmi), DVD-RW, klavesnica a mas Logitech, 24" LCD BenQ, Windows XP HE. MS Office 2010 standard. Suma asi 600 Eur.
Samozrejme toto je entry zostava (zakaznik je skrblik), mozes si tam dat 4jadro, alebo Phenoma namiesto Athlona, mozes si tam dat 4GB RAM ak budes davat win7 64b...atd, ale toto je odladena zostava a viem, ze mi nebudu o tyzden volat, ze im nieco nejde.
A navyse kazdemu zakaznikovi odporucam menit pc kazde 2-3 roky, takze kupovat pc na 5 a viac rokov s vyhladom, ze sak to bude stacit...pc proste nie je auto, treba sa zmierit s tym, ze 5-10 rokov nemozes pouzivat stale to iste.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny