Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem povolení řadiče disku awardBIOS

Zdravim,
uz jsem zde na podobny dotaz narazil ale problem se nevyresil, predem upozornuji ze jsem PC amater a prosim o trpelivost.

AwardBIOS - nevim kde presne mam povolit ten radic zda v Main menu nebo nekde jinde v podobnem problemu se psalo o nastaveveni v Main a nastavit vse na auto, automaticky mam vse nastaveno a pri instalaci windows 7 mi to porad hlasi chybovou hlasku Je možné, že hardware tohoto počítače nepodporuje spuštění na tomto disku. Zkontrolujte, zda je v nabídce systemu BIOS povolen řadič disků.

Na netu jsem jeste nasel diskuzi ktera popisuje reseni tohoto problemu :při pokusu o naformátování disku setkat ještě s jednou hláškou se symbolem vykřičníku.
Instalační program nemohl vytvořit nový systémový oddíl nebo najít existující systémový oddíl. Další informace naleznete v souborech protokolu instalačního programu.

ŘEŠENÍ

Zpravidla se jedná o to, že váš disk není v okamžiku instalace správně naformátován a neobsahuje patřičné oddíly. Napravit to můžete přímo pomocí instalátoru Windows, případně jiným nástrojem pro úpravu diskových oddílů.
V případě, že máte na disku, na který instalujete, nějaká data, proveďte jejich zálohu.
Poté pomocí volby instalátoru Možnosti jednotky (upřesnit) z disku smažte ideálně všechny oddíly a vytvořte nový. Ten naformátujte souborovým systémem NTFS.
Poznámka: Mohlo by také stačit z disku všechny oddíly odstranit. Vy pak během instalace zvolíte cílový disk a instalátor by se měl o vše postarat za vás.
Ukončete instalátor a restartujte počítač. Restartování je v tomto případě nezbytné.
Znovu spusťte instalaci. Tentokrát proběhne bez problémů.

vse jsem udelal podle tohoto postupu a stejne me to porad hlasi at v BIOSu povolim řadič tak Vas prosim kde v biosu to najdu ??? dekuji predem

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny