Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehrát automaticky..Nezobrazení dalších nabídek

1. zkontroluj soubor f:\autorun.inf - musí být velmi malý max 200byte, a jen textový. a pokud obsahuje funkci "open", musí to být jasně identifikovatelná aplikace.

2. microsoft po více než 10 letech vydal aktualizaci, kde konečně zalátal bezpečnostní chybu jak sviň: automatické spuštění sw z připojené flashky, s příslušnými právy toho co to spustil - obvykle stupidní neznalý správce. desítky miliónů zavirovaných uživatelů přes autorun by mohly vyprávět.
když vidím že sem ani nedokážeš umístit jen vybraný alt+printscreen té hlášky, a cpeš sem v 16 mega barvách bílé pozadí z malování, těžko od takového správce čekat že pochopí, že těch "a tam bylo hodně možností" je nežádoucí, že už v té chvíli nemáš nad zavirovanou flashkou/usb diskem kontrolu.
čili to omezené menu je důsledek - ms omezil funkci "autoplay". já to řeším příměji totálním zákazem "autorun".

vracení do stavu zpět před hotfixem je nežádoucí (viz desítky miliónů ..., viz vřelé pozdravy rootkitu conficker).
co s tím můžeš udělat? použít normální správce souborů, a tím naložit s obsahem flashky/externího disku jak potřebuješ. ve windows je všechno na asociace, kdeco má shell extension na adresář s obsahem - a ty potřebuješ menu které se spouští stejně jako virus?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny