Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povolování změn při spouštění programů

Na to jsem už zkoušel několikrát kliknout, ale příliš tomu nerozumím a nerad bych si tím něco pokazil. Toto nastavení by mělo zamezit aby škodlivé programy mohly provádět změny v počítači. Když to nastavím úplně dolů na "Nikdy neupozorňovat" tak by se mi ten dotaz zda chci povolit aby program provedl změny v tomto počítači asi přestal zobrazovat a programy by se normálně spouštěly. Jaký to ale bude mít vliv na bezpečnost mého počítače? K tomu v nápovědě píšou:

Toto nastavení poskytuje nejnižší úroveň zabezpečení. Pokud zakážete upozorňování nástroje Řízení uživatelských účtů, vystavujete počítač potenciálním bezpečnostním rizikům.

Jestliže program Řízení uživatelských účtů nastavíte tak, abyste nebyli nikdy upozorňováni, měli byste si dávat pozor, které programy spouštíte, protože budou mít stejný přístup k počítači jako vy. Patří sem čtení a provádění změn chráněných systémových oblastí, vašich osobních údajů, uložených souborů a jakýchkoli dalších položek uložených v počítači. Programy budou také mít povoleno komunikovat a přenášet informace mezi vzdálenými počítači a místním počítačem, a to včetně sítě Internet.
Nikdy asi nemohu mít 100% jistotu, že se mi do počítače nedostane nějaký nežádoucí šmejd který se bude chtít sám bez mého vědomí spustit a provést nějaké nežádoucí změny v mým počítači. Proč se toto upozornění zobrazuje pouze u některých programů?
Jinak nerad v počítači provádím nějaké změny nastavení něčeho čemu pořádně nerozumím a nevím jaké následky to může mít.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny