Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi pro kemp

Dobrý den,

chtěl bych přítomné odborníky poprosit o radu. Pracuji v kempu, kde řeším následující problém. Potřebujeme wifi připojení pro návštěvníky, přičemž potřebný rozsah wifi je max 220 metrů. Během hlavní sezony je počet připojených zařízení relativně vysoký ... odhaduji, že navečer může být připojeno kolem 100 uživatelů.

V současné době vše běží na jednom routeru, ke kterému jsou kabelem připojeny dva AP, dosah je tak tak. Mohl by mi někdo poradit jaké koupit zařízení, aby pokrylo celý kemp wifi signálem? Pročetl jsem některé diskuze zde na poradně a dočetl jsem se, že rovněž záleží na přijímači v NTB/mobilu. Pokud má tedy někdo s těmito zařízeními větší zkušenosti, tak prosím o radu jaké zvolit.

Děkuji všem za radu, Jirka.

Předmět Autor Datum
neviem na akej úrovni to hodláte robiť,možno by nebolo od veci pozrieť nejaké profi riešenie napr. z… poslední
audax 18.07.2011 15:49
audax

neviem na akej úrovni to hodláte robiť,možno by nebolo od veci pozrieť nejaké profi riešenie napr. zariadenia Teldat,ktoré umožňujú popri wifi aj 3G/HSDPA v jednom zariadení,takže návšetevníci by mohli používať aj rôzne tablety,mobily s 3G/hsdpa a neboli by strikne vizaní len na wifi adaptér vo svoich zariadeniach,je to otázka toho,kolko si môžete dovoliť alebo hodláte do toho investovať,aby náklady na takéto zariadenie v konečnom dôsledku nezruinovali zisk,ktorý sa dosiahne samotnou prevádzkou kempu,alebo prikúpiť k stávajúcemu riešeniu niečo také ako Apple Airport Extreme,ktorá je výkonný obojživelník pre PC/Mac s wifi 2,4/5,0 GHz/802.11a/b/g/n s gigaportovými LAN+usb a službami ako Bonjour a spol,má velmi dobrý dosah a kompatibilitu,akurát cena zariadenia je cca 6000 českých korún,takže medzi bežnými užívatelmi nieje príliš rozšírená,tam vedú skôr zariadenia z inej cenovej hladiny....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru