Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zpomalila se WIFI síť

1) pokud jdu přes drát LAN - tak naměřím rychlost klidně 21 Mb/s, ale pokud vytáhnu LAN a jdu třeba do obýváku tak mám jen 4 Mb/s.... a musím říct, že nemáme v bytě zavřené dveře, příčky nejsou ze železobetonu atd.. Dříve to právě vše fungovalo.

2) Je jedno pokud zapojím 1 notebook a ostatní jsou vypnutý nebo naráz všichni 3 zapnutý. Rychlost je pořád stejná cca 4 Mb/s. Je jedno jestli je notebook cca 60 m od routeru nebo jenom 10 cm, rychlost je pořád cca stejná. A na routeru není nastavena žádná konstantní, je tam nastavena na MAX.

3) soused wifinu má, ale co jsem zjištoval podle utilitek tak je na kanálu 11, já jsem na 9. Jinak jsem zkoušel všechny kanály od 1 až po 13ku. A všude je to stejné.

4) 12 dbi anténu jsem měl půjčenou z práce, nyní tam mám 5dbi a výsledek se ani nezlepšil. Zlepšilo se tak maximálně pokrytí. ale rychlost ne.


Napadla mě ještě jedna věc, mám rodinný domek asi úhlopříčkou na modrý panelák kde je obrovský vysílač. Za námi asi 5 domků je člověk co vlastní wifi firmu a poskytuje internet po okolí. Nedávno se tam nastěhoval (cca 4 měsíce) tak jestli si nenechal nějak zvýšit rychlost wifi internetu k sobě domů a mě to takhle kurví. Ale to si zase říkám, že by nebylo tak markantní.

Tohle je pouze teorie, jelikož mě už nic nenapadá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny