Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zpomalila se WIFI síť

Dobrý den,
chtěl bych Vás všechny požádat o pomoc jelikož si už nevím rady. Sedím u toho několik hodin a na nic jsem nepřišel. Můj problém je následující.

Mám rodinný domek a využívám připojení k internetu od O2, slibovaných 25 mb/s. Vždycky jsem měl přes wifi rychlost cca 18 Mb/s nebo aspon minimálně těch 14 Mb/s. Poslední dva týdny mám neustále 4 Mb/s a upload sotva 512 Kb/s.

Nevím vůbec z jakého důvodu došlo tak k razantnímu poklesu rychlosti. Dotazoval jsem se už na O2 zda mi to nějak neomezili, vyměnil jsem jejich wifi router Contrend za jiný. Ale žádná změna ! Zkoušel jsem i jiný wifi router od CISCO, který mě stál 3 tis. Kč s 12dB anténkou. Ale pořád mám rychlost 4 Mb/s !

Záhada je ta, že pokud se připojím kabelem přes RJ45, tak rychlost mám cca 21 Mb/s, chápu že po LAN to bude rychlejší, ale proč nemůžu mít předešlé hodnoty ? Wifi potřebuji, jelikož si nemůžu dovolit tahat ke každému PC kabel.

WIFI mám zabezpečenou, dokonce jsem ji dal jako neviditelnou (aby ji ostatní neviděli). Dále je zabezpečená že povoluje jenom 3 MAC adresy a pořád nic. Wifi jsem přenastavoval na všechny kanály, jestli ji něco neruší a pořád nic.

Operační systém mám Windows XP plně aktualizovaný, ale zkoušel jsem to na dalších 2 noteboocích a tam je to stejné. Na wifi routerech je povolená maximální rychlost přes N 802.11, ale nic nic...

V čem může být ještě zrada.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny