Předmět Autor Datum
Takže zhrniem, čo je vo videu, ak sa to niekomu nechce pozerať celé: Po vytvorení nového a unikátne…
los 20.07.2011 23:50
los
takze kdyz to otevru napise mi to ... "Spravna inicializace aplikace (0xc000007b)se nezdarila. Klepn…
bedar 21.07.2011 08:13
bedar
Zápis v C# je iný, ale objekty majú rovnaké metódy a vlastnosti, takže ak poznáš VB.NET tak by si sa…
los 23.07.2011 09:46
los
V tom ILSpy jsem zjistil ze VB vymackne 84 bitovou aplikaci ... (obrazek : č.2) co mam ted delat ???…
bedar 25.07.2011 11:10
bedar
x86 je 32bitová aplikace.
Wikan 25.07.2011 11:27
Wikan
xD aha ... ale proc to sakra nejede poslední
bedar 25.07.2011 11:32
bedar

Takže zhrniem, čo je vo videu, ak sa to niekomu nechce pozerať celé:

Po vytvorení nového a unikátne nazvaného Windows Forms projektu vo VB.NET v nástroji Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition, pridaní jedného textboxu do formulára a spustení projektu pomocou Start Debugging, sa zobrazí chybové hlásenie v štandardnom windowsáckom messageboxe: Error while trying to run project: Nelze načíst soubor nebo sestavení '<názov projektu>' nebo jeden z jejich závislých prvků. Modul měl obsahovat manifest sestavení.

V angličtine: Error while trying to run project: Could not load file or assembly 'xxx' or one of its dependencies. The module was expected to contain an assembly manifest.

Môj názor je, že je niečo poškodené v systéme. Najprv by som skúsil manuálne spustiť skompilovaný exe priamo z bin adresára - daj vedieť, či to ide, alebo akým spôsobom to spadne. Skontroloval by som systémový log (Win+R: eventvwr), či tam nie je niečo konkrétnejšie. Ak by to nešlo spustiť ani priamo spustením toho exe, tak by som skúsil pozrieť to exe pomocou nejakého .NET disasemblera (napr. ILAsm), či sa dekompiluje v poriadku. Následne by som skontroloval, či sú v poriadku aj všetky referencované knižnice, ktoré uvidíš v tom disasembleri.

Tiež by som sa pozrel, či to robí aj so C# projektami. Ak nie, tak by som to považoval za vyriešené - alebo vážne potrebuješ VB.NET? :-)

takze kdyz to otevru napise mi to ... "Spravna inicializace aplikace (0xc000007b)se nezdarila. Klepnuti na tlacitko OK muzete APLIkaci ukoncit " , .... V systemovem logu se nejak moc nevyznam tak radsi prilozujo foto (č.1) . A ten disasembler ILAsm nemuzu nikde najit --> nekde jsem videl ze je to ve slozce (C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\V2.0.50727\ilasm.exe) Ten ilasm otevru neco problikne a nic .... A C# - Neznam,Vyzaduje XP SP3 a ja mam XP SP3 takze jdu asi updatovat PC (A k tomu C# jsou tam stejne prikazy jako v VB.net ???)- bojim se ze to na me bude priliz slozite.

Zápis v C# je iný, ale objekty majú rovnaké metódy a vlastnosti, takže ak poznáš VB.NET tak by si sa v C# nemal stratiť.

S ILAsm som sa pomýlil - mal som na mysli ILSpy. Ak chceš zistiť presný dôvod, prečo to nejde, tak skontroluj závislosti v tom ILSpy a následne aj pomocou Dependency Walker.

Našiel som, že keď niekto riešil podobný problém, tak za to mohol konflikt medzi 32-bitovými a 64-bitovými knižnicami. Takže to ešte môžeš skúsiť skompilovať ako 32-bitovú aplikáciu (alebo ako 64-bitovú, ak si to doteraz kompiloval ako 32-bitovú), či to pomôže.

V ďalších prípadoch za to mohol vírus, takže zváž aj túto možnosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru