Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook aktivace OS VISTA po přeinstalování pomocí recovery CD/DVD

Tímto bych se chtěl zeptat, jakým způsobem si mám aktivovat Windows Vista po přeinstalování systému pomocí recovery CD/DVD (z hdd recovery nelze). Jelikož ve Windows Vista v záložce systém mi to u aktivace systému Windows píše "počet dnů zbývajícíh do automatické aktivace:3. Klepnutím sem aktivujte systém Windows nyní".

Samozřejmě po kliknutí na tuto hlášku mi v další tabulce naskočí "zadaný kód Product Key pro produkt Windows Vista Home Premium není platný pro aktivaci", kdy pod tímto se v nabídce objeví:

- Koupit nový kód Product Key online
- Zadat jiný kód Product Key
- S žádostí o pomoc při řešení těchto potíží se obraťte na: ASUSTeK

Vůbec nechápu proč při instalaci pomocí recovery CD/DVD mne o toto systém žádá. Nikde jsem nemusel zadávat žádný Product Key a když použiji ten co je nalepen na spodní straně Notebooku, tak je dle vyhodnocení Windowsu neplatný!

Notebook již v záruce nemám, Přesně tento problém se mi objevil při prvním spuštění notebooku před 2 lety. Přijde mi hodně zvláštní a nepříjemné při každém přeinstalování systému mít takový problém a nemít možnost zařízení kvůli tomu plně využívat. Minule to bylo řešeno reklamací. Jinak po tel. rozhovoru s Microsoftem mne jimi bylo odkázáno, že tohle musí řešit ASUS a né oni.

Předem děkuju za každou odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny