Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Facebookový virus maskující se jako Flashplayer

Ahoj,
od jedné známé mi na facebooku přišel odkaz na hXXp://95.26.56.241/100001271146580.První se to tvářilo jako video na youtube, ale nepřehrálo se, protože prý nemám nejnovější Flashplayer. Byl tam odkaz na stažení. A tím to všechno začalo. Mě vůbec nenapadlo, že se něco takového může stát, samozřejmě to bylo nějaké svinstvo s ikonkou flashplayeru s názvem FlashPlayer. Nejde to smazat z disku. Asi po minutě mi všechny mé antivirové, antispywarové atd. programy vyhodily: „Nalezen virus!“, načež se počítač sám vypnul (ne najednou, postupně se vypl windows...) a když jej chci zapnout, naskočí normálně Windows, ale nenaběhne přihlašování uživatele, ale jen černá obrazovka a nahoře řádek textu, dole řádek textu. Nezapamatoval jsem si název viru, ale vím, že je někde v C:/windows/buď podsložka, nebo přímo tam, a vím, že vir začínal na písmeno "B". Snad takových virů z Flashplayerů moc není.
Do nouzáku při startu win se nedostanu (F8), poněvadž klávesnice nereaguje. Prostě mačkám f8 jako vůl, ale nic se neděje. Tím pádem se obávám, že ani BIOS nepůjde, a tím i reinstall celého počítače, v případě nouze, ale to bych byl velice zoufalý, protože jsem tam měl svá data, na kterých mi záleželo - asi jako každý.

Má otázka zní: CO S TÍM, PROSÍM??? Jak se toho mám zbavit? Jak docílit toho, abych opět rozjel svůj PC?

Na závěr ještě upozorním, jednejte se mnou jako s volem a důkladně mi vysvětlete, jak postupovat, co zaškrtnout, co a kam kliknout nebo tak, protože já nejsem zase takový zkušený, jak se na první pohled může zdát.

Moc všem děkuji.

Znefunkčňen odkaz, aby na to nějaký Jouda náhodou neklikl.
Změna předmětu, původně: Facebookový virus! Pomoc - co s ním?
Změna kategorie, původně: Operační systémy (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čau vše začalo že ten chytrý virus tě hodil do nouzového režimu žím si zajistil že ti vymaže antivir… nový
Jarod 05.09.2011 20:33
Jarod
To je rada k nezaplacení. Navíc vymazals Facebook a potom se tady řešilo, že nejde. nový
karel 05.09.2011 20:46
karel
Vcera jsem se s timto virem popral, procital jsem ruzna fora a vir ma nekolik mutaci, ja mel zrovna… nový
Geene 27.10.2011 17:38
Geene
Lehce odstranit pomoci stopovani procesu nejde, je to mrcha radim reinstal widlý pokud rozumíš uživ… poslední
lední brtník 27.10.2011 18:10
lední brtník

čau vše začalo že ten chytrý virus tě hodil do nouzového režimu žím si zajistil že ti vymaže antivirus a antispawe no já to řešil normálně. Vzal jsem instalačku Windowsu a přeinstaloval. Normálně na kompech se dostaneš pomocí F2 no a jak tam budeš mít cédo tak pouze nainstaluješ windows a je po viru. Hej toto byl první krok ale ještě předtím jsem šel na ten zavirovaný facebook a vymazal jsem ho nestačí dát jen deaktivovat musiš ho upně smazatnajdi si na netu odkaz a smaž ho.

Vcera jsem se s timto virem popral, procital jsem ruzna fora a vir ma nekolik mutaci, ja mel zrovna tu ktera Vas nepusti do Biosu (nebootuje) musel jsem vyresetoval Bios vyjmutim baterie ze zakladni desky ( proklinam zmrda, ktery ten virus udelal, protoze jsem si vylomil umelou pacicku :(( :) ... dale jsem pokracoval formatovanim win a opetovnym nainstalovanim.

Zajimavost, i po vypnuti PC (byl zapojen do site) mi svitila klavesnice i mys ale pocitac byl na 100% vypnuty. Takze defakto virus podle me vam neumozni uplne vypnout pc. Jedine natvrdo odpojit od site :)

Lehce odstranit pomoci stopovani procesu nejde, je to mrcha radim reinstal widlý, s napadenym pc se dostanete v lepsi variente jen do naouzaku ale i tam bezi jeho procesy, takze ho neodstranite. V normalu pokud nemate mutaci jako jsem mel ja tak jen stale dokola resetuje system.

Lehce odstranit pomoci stopovani procesu nejde, je to mrcha radim reinstal widlý

pokud rozumíš uživatelským právům (zabezpečení pc) a procesům ve svých win stejně jako mateřštině, pak jsi navždy odsouzen při každém viru/spyware formátovat disk.
ale přiznávám, že už 15 let dávám přednost tomu viry nedostávat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru