Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pentium M,mohu osadit?

Chystám se ze svého počítače vyhodit již letitý procesor Intel Pentium IV 2.4GHZ.Na internetu jsem našel zajímavý procesor:Intel Pentium M určený pro notebooky.Podle výrobce je možné procesor osadit i do Stolních PC ale je k tomu zapotřebí speciální redukce.Cituji z jednoho z inetrnetových for:Procesory Pentium M s architekturou Centrino se vyznačují speciální vlastností.Například Pentium M 1.6GHZ v testech dokonce překonává procesor s Jádrem Northwood o frekvenci 2.4GHZ.Pentium M má také jednu nespornou výhodu:Nižší napájecí napětí a tím menší teploty.Procesor se hodí zejména pro uživtele starších základních desek se Socketem 478.Některé procesory lze osadit i bez redukce jedná se o procesory s paticí s478 určené pro notebooky.

Mám desku Gigabyte Ga-8E667 Ultra a nevím co by to mohlo udělat kdybych ten procesor skutečně osadil.Tuším že mě asi čeká aktualizace BIOSU.Nevíte někdo jestli mi tento procesor pojede a jestli to bude lepší než můj Northwood?

Děkuji

loading...
Předmět Autor Datum
Nepůjde.
Wikan 25.07.2011 10:27
Wikan
A šlo by to s tou redukcí? A jak to že to nejde?
alcapone 25.07.2011 10:36
alcapone
Musel bys mít tu redukci a musel bys mít desku, která ty procesory podporuje. Tu redukci dělal Asus…
Wikan 25.07.2011 10:43
Wikan
Ne.
mif 25.07.2011 11:53
mif
Procesor MUSÍ byť podporovaný BIOS-om dosky !!!! Šlo to na pár doskách Asus-u. Asus dodával redukcie… poslední
Joseph 25.07.2011 15:16
Joseph

Procesor MUSÍ byť podporovaný BIOS-om dosky !!!!
Šlo to na pár doskách Asus-u. Asus dodával redukcie socket 479 - socket 478.

Intel-u sa to teda vôbec nepáčilo, nakolko Intel, de facto, konkuroval sám sebe, PentiumM s cca 25Wattt bolo veľmi zdatným konkurentom Prescot-a so 70 Watt... , čo teda nebola vôbec dobrá reklamná kampaň pre Prescot ...

Asus dostal potichu ale o to dôraznejšie domluveno a Asus s týmito nekalými obchodnými praktikami prestal.

Dnes sa baviť o tejto epizodke je dobré jedine z dôvodu rozšírenia si poznatkov o realite tvrdého IT business-u. ..... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...