Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odepření přístupu na net v WinXP Pro celýmu uživatelskýmu účtu

Zdar všem,
jelikož malej synovec zjistil, co všechno internet obnáší, konkrétně lidské činnosti, který sedmiletý děcko prostě ještě vidět nepotřebuje, tak jsem byl požádán, abych mu omezil přístup na net. Hodlám to udělat způsobem následujícím:
- admin účet pod heslem
- běžný uživatelský účet s plně funkčním internetem pod hleslem
- uživatelský účet bez hesla, kde nepojede interet, ale může si tam hrát hry, který v PC jsou

Co potřebuju vědět, jak zakázat pro ten jeden účet internet, postačí internetový prohlížeče, aby mohl případně hrát hry přes multiplayer. Hodlám to udělat přes gpedit.msc, bohužel nevím, zda to jde a pod čím to tam hledat. Doma XP nemám, na Win7 HP gpedit není přístupný, takže nemůžu sám laborovat. Na onom počítači jsou XP Pro, tam to půjde nastavit (a nemám ten počítač doma, abych to zkoušel).

Možná by to šlo i jinou cestou, konkrétně takovou, že by nebylo třeba zvláštního profilu, ale pro přístup na net by bylo vyžadováno heslo. Možná to taky jde přes gpedit.

Morální aspekty omezování internetu tu prosím neřešte, tohle je věc každýho rodiče, zda jeho dítě je zralý čučet na kopulující jedince (a to je často slabej čaj vůči tomu, co se dá na netu vidět).

Díky za pomoc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny