Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi zariadenia

rychlost internetu: nerozumíme si.
mi nejde o rychlost na wan straně routeru, tam nebývá co řešit. jen pro nejvyšší programy kabelových operátorů je nutné volit modernější routery kvůli průchodnosti wan->lan. (když vynechám vyšší n-normu wifi, kterou obvykle umí)

poznámka o gigabitové verzi se týká lan rozhraní routeru - jde o rychlou výměnu dat mezi pc v domácí síti za routerem, při sdílení souborů = tj desítky megabyte/s proti 9-10 megabyte u běžných 100mb verzí. má to samozřejmě smysl jen pro přetahování filmů mezi pc.

značka:
není to úplně tak přímočaré, většinu problémů s domácími routery mají na svědomí jejich napájecí adaptéry, to jsou neskutečné shity. pokud výrobce přibaluje transformátorové adaptéry "kostky", jsou kvůli úspoře materiálu přesycené, to znamená že se trvale přehřívají a nejpozději do dvou let odejdou.
placaté spínané elektronické adaptéry tím netrpí, a v pohodě přežijí léta - jen pokud zrovna nemáš smůlu že bydlíš v kopci do kterého občas jebne blesk. zvýšené poruchové napětí elektronika nevydrží - ale proti bouřce se prodávají prodlužovačky s vypínačem, pro dražší elektroniku se vyplatí i s vn/vf ochranou.

vyhýbám se jen totálně nejlevnějším značkám nebo jejich úplně nejlevnějším modelům, to je špatně vždycky. přesto jde najít kompromis za nízkou cenu, bezproblémově fungující, s normálním zdrojem, s wifi lite-n: wr741nd. akorát v poslední době změnili dyzajn, jsem z něho poněkud rozpačit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny