Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seekuje mi disk, ale nechapu to

Tak se omlouvam za dezinformace, vubec se mi do toho nechtelo, ale rozebral jsem PC, poskladal to na stole a zjistil jsem, ze zvuky jsou dva. Prvni zvuk je seek disku WD Black a tenhle zvuk to dela jen kdyz disk pracuje, u tehlech disku je to normalni, ze jsou hlasitejsi a ten zvuk sam o sobe nevadi. Ovsem prichazi druhy zvuk velmi podobny seeku disku, ktery se se zvukem disku spojil a tim doslo k me mystifikaci, ze kdyz jsem prilozil ucho k PC, myslel jsem, ze to vychazi z disku, ale ten zvuk vychazi ze zdroje.

Zdroj je Thermaltake toughpower XT 875.

Na rozil od seeku disku, ktery je slyset jen pri zatezi, je tento zvuk slyset porad. Z toho muj omyl, ze zvuk vychazejici z disku je nejhlasitejsi, kdyz disk pracuje, ale jinak je trvaly, tedy ve skutecnosti seek disku je opravdu jen pri jeho praci a trvaly velmi podobny zvuk je uvnitr zdroje.

Neni to ale z ventilatoru, na chvili jsem mu tam do cesty strcil takovou jehlu, aby se zastavil, ale zvuk vychazel ze zdroje porad.

Zvuk ovsem vychazi ze zdroje jen v linuxu !!! Ve Windows 7 je zdroj naprosto tichy a zadny zvuk nevychazi. Prebootuju-li se ale do Fedory, jakmile se tato nacte zacne zdroj vydavat onen zvuk. A udelal jsem pokus s live CD podle rady MM. a Linux Mint 10 - zvuk ze zdroje vychazel stejne jako ve Fedore, Kubuntu 9.10 - zadny zvuk nevychazel. Jine live CD nemam, zkusim se vecer podivat po live CD nejnovejsi Fedory 15, pokud existuje, instalacka Fedory 14, kterou mam jako live CD nesla.

A ted mi to nekdo vysvetlete? ;-) Preci jak muzu jit reklamovat zdroj, kdyz je slyset jen v linuxu? A jak to vubec muze delat, jak muze OS ovlivnovat nejaky zvuk, ktery vychazi ze zdroje? A vubec, co tam v tom zdroji muze chrcet, kdyz to ventilator neni?

(jsem z toho jelen)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny