Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno TP-LINK WR542G - problém s uploudem přes ftp

Dobrý den, mám tento problém: při uploudování většího množství malých souborů (např. galerie JAlbum) po chvíli přenosu dojde k jeho zamrznutí. Jednotlivé soubory (i větší) projdou bez problémů. Je lhostejné, jestli použiji přímo klienta JAlba nebo třeba FileZilu apod. Podle rady z webhostingu problém způsobují některé routery. Pokusně jsem tedy připojil PC přímo bez routeru a problém zmizel. Zakopaný pes je tedy v routeru. Máte s tím někdo nějakou zkušenost nebo znáte řešení?
Router byl vyměněn po poslední velké bouřce, kdy došlo k poškození zařízení poskytovatele i mého původního routeru - ten tímhle neduhem netrpěl.
Děkuji, Medvěd

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
2 fleg, touchwood: Pánové, velice děuji za rychlou reakci a "rozkrytí" problému. Teď jde o to, co má…
Medvěs 01.08.2011 14:40
Medvěs
TW ti to v podstate vysvetlil, ale mozno prilis zlozito. Pointa je, ze na to naco chces vykon tvojho… nový
fleg 01.08.2011 15:22
fleg
2 all: Velice děkuji za vysvětlení a zařídím se podle vašich rad. btw: nekupuji levné věci, tento ro… poslední
Medvěs 01.08.2011 16:07
Medvěs

2 fleg, touchwood:
Pánové, velice děuji za rychlou reakci a "rozkrytí" problému. Teď jde o to, co mám udělat dál? Asi není problém zahodit stávající router (i když je otázka, proč se, proboha, něco takového tedy vyrábí a bez upozornění prodává, ale to nevyřešíme) a koupit jiný.
Něco jste mi už naznačili ve svých odpovědích, přesto: je možno očekávat, že u vámi jmenovaných řad a typů se tento problém nevyskytuje? A je to možné někde vyčít u prodejců v dokumentaci výrobku? Omlouvám se za naivní otázky, ale zrovna v tomhle jsem možná tak "poučený laik".
Stále přendavat kabely a přepisovat adresy v připojení se mi fakt nechce.
Jo - nastavení počtu slotů na TCP conntrack se mi v nastavení routeru nepodařilo najít...
Potřebuji mít zasíťované tři PC, jedno MM centrum a bezdrátově telefon.
Děkuji, Medvěd

TW ti to v podstate vysvetlil, ale mozno prilis zlozito.
Pointa je, ze na to naco chces vykon tvojho routera (procesor+ram) nepostacuje. Co si myslis preco jeden router stoji 15 eur a druhy 30, ked su to na prvy pohlad tie iste krabicky?
Tebe uplne staci kupit si 741(3)ND, tie uz v pohode zvladaju synchronizavanie pc a naska cez wifi a nezamrzaju pritom. Navyse ak do routra ide nahrat bezproblemovo alternativny fw (napr toto dd-wrt) ziskas dalsie moznosti nastavenia oproti tovarenskym fw a nezriedka aj vyssiu stabilitu.
Samozrejme kupou 1043 nic nepokazis, ale ak by si chcel poradit odo mna tak zober rovno nejaky routerboard s Mikrotikom, sice to nenastavi clovek bez znalosti sietovania, ale na druhej strane ziskas profesionalne riesenie za par korun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru