Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vyber sluchadiel na hudbu k laptopu (nie mp3player)...

Ahojte, rozmyslam si kupit nejake dalsie sluchadla na hudbu. Len nedavno som si kupil PortyPro a - ano hraju pekne, ale hodia sa skor na mp3player/na behacku. Takze zvazujem kupit nejake skoroHiFi (preto skoro, lebo to budem pocuvat stejne najma na laptope, a ani nechcem nic extremne drahe...)

Ako technik a hudobnik vsak radsej verim cislam ako dojmom hifistov ktori pocuju aj farbu hudby, a teda sa snazim vygooglit (a nedari sa) nejaku stranku kde by som nasiel pekne nahromadke parametre sluchadiel strednej triedy (rozumej 3000-6000 SKK), frekvencne spektra, citlivost, snr, harmonicke skreslenie, presluchy... Idealne aj s komentarom nejakeho znalca, testami atd... :) Neviete o niecom takom?

Dalsia - podstatnejsia otazka. Je mi jasne ze moja integrovana zvukovka v cinskom laptope ma svoje obmedzenia. PortyPro hraju neskutocne lepsie ako tie geniusy co som mal predtym a preto ma aj laka moznost dostat z tej muziky na laptope este viac... Zaroven mi vsak je jasne ze na dobru muziku treba dobry zdroj hudby a ten moj cinsky laptop+mp3 128kbit nie je to prave... Oplati sa podla vas investovat do lepsich sluchadiel, alebo sa mam proste zmierit s tym ze na pc si moc hudbu nevychutnam?

Předmět Autor Datum
Za sluchátka dávám maximálně 400, nosim je na kolo a jejich životnost se tedy počítá na 2-3měsíce ..…
AZOR 08.05.2006 19:02
AZOR
No tak to bych sel bejt tebou do tech Porta Pro, to by se ti do 3/4 roku vratilo (za zniceny ti daj…
Ynd0r 08.05.2006 19:23
Ynd0r
SNR u sluchadiel (pasivnych?)? ::) K tomu co z notebooku dostanes: zavisi od toho ako slusne ma ten…
MM.. 08.05.2006 19:08
MM..
presne
Flash_Gordon 08.05.2006 20:09
Flash_Gordon
Rozdil mezi Koss PortaPro a "hifi" vzhledem ke kvalite zvukovky v laptopu nepoznas. Navic Kossy jsou…
Jan Fiala 08.05.2006 20:06
Jan Fiala
no tak ste mi usetrili par tisic zda sa :) ostanem pri tych kossoch - ano portapro nemam co vytknut,… poslední
wray 08.05.2006 23:16
wray

SNR u sluchadiel (pasivnych?)? ::)

K tomu co z notebooku dostanes: zavisi od toho ako slusne ma ten NB urobenu zvukovu cast (hlavne SNR a THD vystupu notebooku je zaujimave), ak to nechrci a moc neskresluje tak s tym nie je problem, zvuk nema preco byt nekvalitny (teda az na tie 128kbps mp3 :-/)

Edit: jo este zabudol som na freq. spektrum toho NB, to by mohlo byt dost zalostne na nizkych freq. Ja by som to ale so sluchatkami k notebooku s kvalitou neprehanal (ani neprehanam, mam nejake philipsy uz aspon 5rokov, na cele usi aj s tou makkou hmotou dookola ucha, stali tusim len 20-30DM, ) a uplne stacia, zvuk slusny (a to som mierny audiofil :-D)

no tak ste mi usetrili par tisic zda sa :) ostanem pri tych kossoch - ano portapro nemam co vytknut, len som bol prilis nadseny z toho ako pekne vedia hrat (oproti tomu co som mal predtym), a tak som chcel daco "este lepsie"...

dik za reakcie, necham to tu este par dni pre zaujimavost kvoli tej ankete, a potom to oznacim ako vyriesene...

len tak na doplnenie - to ako sluchadla hraju "silno" je sposobene (nizkou) impedanciou a (vysokou) citlivostou... spravne? trosku mi na porta pro vadi ze ta hlasitost je na mojom pda (citaj mp3 playeri) tak akurat :) ale zase mozno je to dobre pre moje usi...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru